dursunkoca adlı üyeden alıntı

Benimde yaşadığım bir sorun takipteyim.


nokta adlı üyeden alıntı

Güncelleme var idi daha, en son semrush'a baktığımda görmüştüm, oturmamıştır diye tahmin ediyorum


nokta adlı üyeden alıntı

KDOGAN son 1 haftadır hemen hemen bakamadım ;) zaten kendime vbulletin teması yapiyorum pek bi bakmadım bakinca söylerim nasıl ne olduğunu ;)


hafselkarayel adlı üyeden alıntı

Aynı sorun bende de var.İki sitede denedim index almıyordu


Gopher adlı üyeden alıntı

Dün Google gibi getir ile bir yazı indexlettim şuan dizinde. Herhangi bir sorun görünmüyor gibi. Size tavsiyem site içi seo ayarlarınızı kontrol edin (özellikle robots.txt) ve site hızınızı optimize edin. (hosting kaynaklı bağlantı hataları olabilir.) Google search console ile de sunucu bağlantılarını da kontrol edebilirsiniz. Google bot'un sitenizi ziyaret zamanlarına da bakabilirsiniz. Taramış mı yoksa herhangi bir bağlantı sorunu ile mi karşılaşmış vs. dilerseniz şu yazımını da okuyabilirsiniz bunun da bir faydası dokunabilir belki; google hızlı index alma

iyi forumlar.




EnderGrafik adlı üyeden alıntı

Bende takipteyim, konu açmak için girmiştim bu paylaşımı gördüm. 2-3 gündür GGG ile index almıyor siteler.


alperenyld adlı üyeden alıntı

Google yeni webmaster tools yaptigi için galiba


Plain adlı üyeden alıntı

2015'de sıfırlanıp tekrar başlanmış bir sitem var. Onda uzun bir süre çok nadir içerik giriyordum ve hep GGG kullanıyordum girdiğimde. Sonradan bunun doğal indexlemeye zarar verdiğini farkettim 6 ay gibi bir süredir GGG kullanmıyorum, biraz daha sık içerik girişi yapıyorum. Başta bir haftayı buluyordu içeriklerin indexlenmesi şu anda bir iki günde bir indexleniyor yeni içerikler zamanla bunda da iyileşme olur diye umuyorum.

Bence GGG kullanmamaya çalışın.


drofa adlı üyeden alıntı

Çözüm olacak bir şey yazmak isterdim ama aynı sıkıntı bende de var. Takipteyim..


EnderGrafik adlı üyeden alıntı

Zaten GGG kullanma sebebimiz yazıların 2-3 gündür normal şekilde index almaması ve sonrasında "bunuda deneyelim bir" şeklinde olması sonucunda farketmemiz oldu :)


nexfox adlı üyeden alıntı

Söyle bir durum var veri işaretleme var googlede bilirsunuz indexlenmemiş içeriğinize orda bakın büyük ihtimal oraya yüklenicek indexlenmemiş içerikler orda yüklenmiyor demeye çalıştığım googlede bir sıkıntı var indexlense bile göstermiyor


ahmetce33 adlı üyeden alıntı

ne zaman konu açılır diye bende merakla bekliyorsun anında index alan sitemde durum aynı index almak konusunda sıkıntı yaşanıyor


ferzileyto adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar son 1 haftadır google güncelleme yapıyor, 12 sitemin 2'sinde bu durumlar vardı, 1 tanesi tam spam bir tanesi de düşük kaliteli içerik cezası yedi, webmaster tools'ları kontrol edin.


tolgahan571 adlı üyeden alıntı

aynı sorun bende de var takipteyim


murro adlı üyeden alıntı

Sorunu bende yaşıyorum.


EnderGrafik adlı üyeden alıntı

Korkutma bizi. Benim 2 sitede de bu durum var.


muratsenol2015 adlı üyeden alıntı

Yeni actigim siteyi indexlememisti. Bu gece itibariyle indexlemis.


ferzileyto adlı üyeden alıntı

Valla hocam bu ayın 1'inden beri anasını ağlatıyor ortalığın google, her index problemi yaşayan site spama girecek değil ancak bi ayar geliyor sitelere. Bu güncelleme bağlantılarla alakalı değil yanlız, içeriklerle alakalı.

Benim gördüğüm kadarıyla etiket sayfalarının çok olması ve içerik kalitesinin düşük olması, başlık ve içerik uyumsuzluğu vb ceza almakta büyük rol oynuyor. Bu konuda denemeler yaptığım 2 site de ceza yedi. Ancak asıl temiz sitelerimde de index problemi vardı güncellemeden sonra düzeldi, ceza da gelmedi.

Sitede spam yoksa düzelecektir bekle ancak spam varsa webmaster tools'u kontrol etmekte fayda var.


nbrknk22 adlı üyeden alıntı

Yavaş yavaş düzeliyor gibi pingleterek index alıyor.


tolgahan571 adlı üyeden alıntı

sorun bende de devam ediyor
bu olaya çözüm bulan yok mu


MRCBOX adlı üyeden alıntı

Neden herkezin acelesi var elinde sonunda indexlenecek işte herkez panik yapıyor...


SEOstorm adlı üyeden alıntı

Çünkü kısmen yeni siteler index alamıyor yeni içerikler buda ziyaretçi ve para kaybı demek buyüzden panik halinde herkes.


ahmetce33 adlı üyeden alıntı

aynen devam ediyor index almıyor siteler


rostistos adlı üyeden alıntı

Daha kısa zamanda daha kolay indeks almak için günde bir defa ; http://www.googleping.info/ sitesini tavisye ediyorum. Fazla abartmadan günde bir defa google ping atmak faydalıdır.


lastpavel adlı üyeden alıntı

yeni search consol'un işleri bunlar eğer hassas bir söktörde yazıyosanız içeriklerinizin çalınma ve sizden önce index sorunu olabiliceği için sorun bir içerik girmeyin sadece sitenizi optimize edin derim birde yeni console daha yeni olduğu için index sorunu olabilir.


mandalin adlı üyeden alıntı

Ayın başında aynı problemi ben de farklı sitelerde yaşadım ama son 2 gündür bir problem gözükmüyor. Hatta gün önce bir blog yazısını GGG yaptıktan sonra saatler içinde getirdi ve Türkiye geneli ilk sayfaya koydu.

Search Console'da bildiğim kadarıyla bir arayüz değişikliği meydana geliyor, ve Google elindeki verilerin bir kısmını daha Search Console üzerinden bizle paylaşmaya başlayacak (tahmin). Ama bunun indexlemeyi etkileyeceğini sanmıyorum, olan şey arayüz değişikliği.

Ayrıca son 15 gündür kompetisyonun yüksek olduğu bazı anahtar kelimelerde müthiş index dalgalanmaları var, çok köklü sitelerin bile geriye atıldığını gözlemliyorum. Muhtemelen 2018'le birlikte değişen birtakım indexleme politikalarının oturması şeklinde. Daha bugün site Description ve Title kısmında yaptığım bir değişiklik yarım saat içinde GGG yapmadan Google'a yansıdı. Hayretler içerisinde izliyoruz :)


fulbaibu adlı üyeden alıntı

Yeni yıla girdiğimizden beri sitemde farklı şiddetlerde olsada bende de aynı sorun var. Yani yaklaşık 3 aydır belli aralıklarla yaşıyorum bu sıkıntıyı. Sektör itibari ile yeni sitelerde girdi. Onlarda şuan için indeks sorunu ve google sıralama sorunu yok gibi. Bazı anahtar kelimelerde düştüm, bazılarında orta seviye. Bazen indeks almıyorum bazen saniyelik indeks alıyorum bazen saatler sürüyor. Malum bir arkadaşın dediği gibi hit kaybediyoruz artı para kaybediyoruz. Çözümü kolaysa hemen uygulayıp bu sıkıntıdan kurtulmak istiyoruz. Ama dediğim gibi 3 aydır araştırıyorum ama net bir çözüm yok. Öğrendiklerimi şöyle paylaşayım sizlerle....

1-İçeriklerin Etiketlerini güncelleyin (Ben özellikle kaybettiğim anahtar kelimelerin olduğu konuları en baştan güncellemeye başladım. henüz bitmedi ama devam ediyorum. Site geneli 4000 konu var. bakalım sabırla güncellemeye devam ediyorum)

2- Zengin içerik girmeye çalışın. Minumum 300 kelime. H taglarınızı içerik içerisinde de mantıklı bir çerçevede kullanmaya çalışın.

3-Site içi ve içerik SEO çalışmalarınızı aşırıya kaçmadan dozunda yapın. Anahtar kelimeleri sıklıkla kullanmak, kalın, italik yazılar, site içi linklemede aşırı kullanım vs kötü sonuçlar doğuracaktır. Hepsi olmalı ama herşey dozunda.

4- Geriye dönük çöp konularınız varsa onları hemen hızlı bir şekilde güncelleyin. Silmeyin veya yönlendirme yapmayın. Bence yazı eskide olsa yaklaşık 200 kelimelik bir güncelleme içeriği ekleyin. Siteye artısı olur. Botlar sitenin güncellendiğini algılar.

Benim tespitlerim bukadar arkadaşlar. Yine aklıma gelirse eklemeye çalışırım. Bendeki sorun düşük düzeyde de olsa hala devam ediyor. Bakalım uğraşıyorum inş çözeriz.


ahmetce33 adlı üyeden alıntı

add url olayıda yalan olmuş bu arada


fortehk adlı üyeden alıntı

İşin ilginci yandex'te aynı durumda aynı alt yapıyı mı kullanıyor :D


SEOstorm adlı üyeden alıntı

fortehk aynen yeni sitelerde sıkıntı devam ediyor hala bazıları 1 haftada index alıyor


fortehk adlı üyeden alıntı

Halen bu sorun devam ediyor mu sizlerle? saniyeler içinde index alan sitemlerim bazen aynı hızla alırken bazen bir gün sürüyor. Yeni açtığım siteler şuan zaten vahim durumda, 10 gündür index güncellenmiyor üstelik GGG bile işe yaramıyor. Nedir ne değildir bu bir bilen yok mu ?


Arkadaşlar konuyu açtığımdan beri sorun hala devam ediyor. Ne çalışasım kaldı ne de içerik üretesim. Oturmuş öylece bekliyorum günlerdir. Ne zaman düzelecek sizce? Bir tahmini olan var mı? Burnumuzdan geldi. En sonunda yandexe geçiş yapacağım böyle giderse. Google'a kapatasım geliyor siteleri. En azından yandex SEO ile uğraşır, aynı hesaba getiririm diye düşündüm.