Gopher Çok teşekkürler hocam emek verip yazmışsınız .. Tema merakım Envato sayesinde oluştu. Aldığım temaya bir özelleştirme yapacak oluyorum, tema yapımcısına nasıl yapabilirim diye soruyorum beş dakika geçmeden bir css kod vererek çözüyorlar işi. En azından tema geliştiremesem bile kendi sitemi özelleştirebilmek, tasarımı farklılaştırabilmek için css, html, javascript vs. kodları öğrenmeye muhtacım sanırım.

Adım adım, bir yerden başlamak istiyorum. İngilizce işletme okuyorum kodlamalar ingilizce olduğu için az-çok İngilizce dilim var. Bir şeyler yapıp para kazanmaktan ziyade, işletme alanın yanına internet alanını da ekleyip kendime bir şeyler katmak önceliğim. İyi bir şey ortaya koymaya başladıktan sonra kazanılır para zaten. Şuan hazır temalı bir Kripto Para haber sitesi yapıyorum. Bunun dışında denemeler yapabilmek için bir domain daha aldım onu tamamen temaları, kodları vs denemek için kullanacağım. Az çok eklenti-hazır kodlar ile şimdilik götürebiliyorum işi. Özelleştirme konularında da sağolsun forumdaki arkadaşlar fazlasıyla yardımcı oluyor sorduğum zaman.

Ortaokuldayken yani 6.sınıfa giderken SMF kurmuştum ilk merakım o zaman başladı fakat sonra site değeri PR2 iken siteye saldırıp her şeyi silmişlerdi yedeklemeyi pek bilmiyordum bıraktım çocuk yaşta. Yıllar sonra Wordpress sayesinde site kurma heyecanını tekrar yaşamak güzelmiş gerçekten.

Dediklerinizi adım adım uygulayacağım :)