Nerende mi anladım? Network Marketing yine saadet zinciri veya ponzi dediğimiz ancak içerisinden bazı kuralları çıkartarak ''biz saadet zinciri ya da ponzi sistem değiliz'' diyen firmaların yatırımcıları, aynı senin gibi babasının malıymış gibi savunmaya geçiyor. Merak etme senin yaşın kadar benim bu sektörde geçmişim geçmişim olduğu kadar otel toplantılarında sahneye çıkmışlığım var. Madem yatırımcı değilsin, Ülkeye mal olmuş adından söz ettirmiş haber kaynaklarını da göz ardı etmemelisin. Demek ki yatırımcısın ve ödeme almada sorun yaşamıyorsun ve bu haber kaynaklarını yalanlıyorsun öyle değil mi? Bunu anlamak için geri zekalı olmak bile yeterli olur sanırım. Parasını kazanan kazanmıştır bunun aksini iddia eden yok zaten. Burada ki olay ne biliyor musun dostum? Senin fevri savunmaya geçmen. Bunun yerine ben yatırımcıyım veya yatırımcı bir tanıdığım var, şuan sorunsuz ödeme alıyor desen, sözüne inanan insanları bilgilendirmiş olursun. Şuan boş ve belki de ileride zamanında ben bu firmayı mı savundum diyeceğin ya da deme ihtimali olan firmaları savunmayın. Bu piyasada dolandıran firmalar Çiftlik Bank gibi günlük tv reklamı vermediği için tanınırlığı olmadığı için haber olmadı. Belirttiğim kaynaklar, Çiftlik Bank ile Anadolu Farm işletmesinin kazanç konusunda yarıştığını ve ödemelerin durduğunu söz konusu firma yetkililerinin ise Devlet kurumlarının inceleme yapmasından dolayı ödemeyi durdurduklarını belirtiyor. Varsa somut bir kanıtın (Dekont) gibi bizde bu tarz haber sitelerine itibar etmeyiz olur biter.