Merhaba arkadaşlar, daha öncede bu konu hakkında bir post açmıştım. Günlük 20-30K arası düzenli olarak 1 yıldır seyreden sitem 25 şubat itibariyle ciddi bir çöküş yaşadı. Herhangi bir spam, ceza işlemi WM Tools üzerinde görünmüyor, ahrefs ve moz üzerinden kontrol sağlandığında herhangi bir Anti SEO durumu da gözükmüyor.

Bu şekilde düşüşe sebep olabilecek tüm sebeplere baktım. Benim tahminim anahtar kelimeye fazla yüklendiğimden kaynaklandığını düşünüyorum. Fazla yüklenmek derken, 25-30 gün aralıklar ile link alımı yapıyordum ve sadece tek bir yere bağlantı almıyordum. Bunu ana sayfaya, kategorilere yayıyordum. Ancak benim için önemli olan ve düşüş yaşadığım anahtar kelimeye kendimce fazla verdiğimi düşünüyorum.

Sebebin bu olduğunu(anahtar kelimeye fazla link alımı) düşünürsek, düzeltme şansımız nedir? Nasıl, hangi yollar ile bunu düzeltebilirim?

NOT: Ben fazla diyorum ancak kendi aldığım link sayısı toplasanız 8-10 tanedir. Ama bu 10 link arasında düşüş yaşadığım anahtar kelimeme verilen bağlantı 5'i buluyordur.