Alibaba'daki ürünleri Türkiye'de, Türkiye'deki ürünleri ise yurtdışı sitelerine satarsanız bence iyi bir kazanç olabilir. Tabi bu tarz bir girişimim hiç olmadı onu da belirteyim bu yüzden vergi vs. durumlarını bilmiyorum. Benimkisi sadece düşüncede kalmıştı.

Mesela yurtdışından hem çok ucuza hem de çok kullanışlı bir telefon kılıfı veya jelatini getirtip n11 de satan birisi ciddi anlamda domine ediyor o alanı. Veya trend ürünler de iyi satışı olabiliyor izlenimlerime göre. Mesela Bitcoin Aralık 2017-Şubat 2018 aralığında ülkemizde inanılmaz popüler olmuştu o aralıkta bitcoin ile ilgili anahtarlık & sticker vs. satışı da iyi olmuştu diye biliyorum. Bence bu işin en önemli kısmı ürün seçimi hocam. Ürün seçerken hem hesaplı, hem de potansiyel alıcısı fazla olan ürünler seçebilirseniz bence işleriniz iyi gidecektir. Tabi bu bahsettiğim düşük bütçeli ürünler için.. Enine boyuna analiz gerekiyor.

Küçük ürünün, büyük üründen daha iyi getirisi olabiliyor. Alibaba Türkiye sorumlusunun bir konferansına katılmıştım. Kayısı satan bir çiftçiyi, Alibaba aracılığıyla yurtdışına satış yapması için ikna etmeye çalıştığından bahsetmişti. Adam işlerim iyi, yurtdışına gerek yok halimden memnum diyor ve yanaşmıyor. Daha sonra bu sorumlu arkadaş '' Çin'de herkese sadece 1 adet kayısı sattığını düşün ve kazanabileceğini hesapla. Sadece bir kayısı kendi çapında bir şey getirmez ama herkes 1 kayısı aldığında ne olur'' diyor ve adam sonrasında belirli ürünleri satıp, kazancıyla şirket vs. kuruyordu. Bana ilginç gelmişti.

İyi çalışmalar...