SeCe
Seo National
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Seo - WYO - Google Ceza
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
Ben de geçen ay aldım.
Ön planla tuttuğum özellikler HQ işlemci, SSD, GTX 1050Tİ, 16 GB Ram ve Type C girişi idi.
4K civarına Lenovo Legion Y520 aldım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
U tipi işlemci alma. Monster al bana sorarsan
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Cihazında SSD olacak, 120 GB yeterlidir. İşletim sistemini SSD'ye kurarsın, dosyalarını HDD'ye atarsın.
Freedos cihaz öneririm. Hem cihazın fiyatını düşürür hemde işletim sistemi kurmayı öğrenirsin. Lisanslı kurulum yapmak istersen 40 liraya windows 10 pro lisansı ayarlayabilirim (3 cihaz).
Ekran kartı olarak tümleşik, AMD yada MX alma, 1050'den aşağısı kasacaktır. Tavsiyem 1050 Ti. Oyunları rahat oynatır, filmleri de ekran kartından oynatılacak şekilde ayarlayıp laptop da bluray film izlersin.
İşlemci olarak HQ serisi alacaksın, bu yüksek performanslı işlemci demektir. U alma, düşük güç tüketir ama kasma yaşayabilirsin.
Seçtiklerin arasında Dell Inspiron 7577 en ideali ama onda da SSD yok. Diğer makinelere yaklaşma bile.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
SSD demek yüksek hızlı disk demektir, işletim sisteminizi buraya kurarak bilgisayarın ve programların çok hızlı açılıp kapanmalarını sağlayabilirsiniz.
HDD, SSD'ye göre daha yavaş, fiyat olarak daha uygun olan depolama ürünüdür.
Sizin yapmanız gereken 120 GB SSD ve 1 TB HDD'yi bir arada bulunduran bir cihaz almak.
Her bilgisayarda mutlaka HDD vardır ama SSD olmayabilir. SSD yeni bir teknoloji, biraz da pahalı.
SSD'siz cihaz almayın çünkü HDD çok yavaş işlem yapıyor. Bilgisayarı SSD ile 10 saniyede açarken HDD ile 1 dakikada açarsınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Demek ki artık HDD'siz ürünler de listeliyorlar, pardon.
Bir de bu ürün gerçekten ilginçmiş, AMD ekran kartı, Ubuntu işletim sistemi ve HDD yok... Alan arkadaşa geçmiş olsun diyelim :)
Eğer bilgisayarda video benzeri dosya depolamayacaksanız 256 GB SSD fazlasıyla iş görür. Misal ben laptobumda 120 GB SSD kullanıyorum, hiçbir sorun yok. Oyun kurarım, bolca fotoğraf depolarım v.s. diyorsanız 120 GB zamanla yetmez hale gelebilir. Ben sadece internetten gezinmek, office işleri ve dizi izlemek için kullandığımdan sorun yaşamadım.
Masaüstünde 256 GB SSD var. 3 tane oyun kurulu, birçok fotoğraf ve videoyu yedeklediğim halde yer sorunu olmadı. HDD yok diye dünyanın sonu değil, çözüm bol.
Teknoloji gelişti, 1 TB harici diskleri bilgisayara usb kabloyla dışarıdan bağlayıp veri yedeklemek mümkün.
Para vermek istemezseniz o zaman da bulut depolama çözümleri var. Birkaç tane google drive hesabı açıp orada da yedekleme yapabilirsiniz.
Depolama son düşünmeniz gereken şey. Bakmanız gereken en önemli şeyler işlemci ve ekran kartı. Bunlar performanslı olduktan sonra sırtınız yere gelmez.
Siz bütçenizi belirtin, uygun bir cihaz bulmaya çalışırım.