duzur85
Kafa Nereye Bizz Oraya
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bankacı, Gezgin, Hayalperest
-
-
Ad Soyad
U** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar Google son güncellemesinden sonra AMP dezavantajlı durumamı geçti sizce kullanmalımıyız ? Yoksa sitemizin telefon teması ilemi devam etmeliyiz. Yorumlarınızı yazın ...
www.gezelim.me
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Seo, Reklamcılık
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
"AMP dezavantaja geçti" nasıl çıkardınız bu sonucu ?
duzur85
Kafa Nereye Bizz Oraya
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
U** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hocam ben dezavantaja geçti demedim ki '' AMP dezavantajlı durumamı geçti sizce '' dedim. virgülün azizliği olmuş :)size soruyorum böyle bir algı oluştu bence ?
www.gezelim.me
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Google sürekli boostluyor o yüzden kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Ama adamların işleri belli olmuyor düne kadar siteler hem mobil hemde masaüstü için ayrı ayrı hazırlanmasın, responsive olsun diyorlardı, geliştiriciler media queryleri ile uğraştılar ettiler ve responsive temalar ürettiler..
Bir çok büyük internet sitesine bakın hemen hemen hepsi responsive tasarıma geçti, bu adamlar hadi amp geçişte ye fazla zorlanmaz tutarlar birini yaptırırlar sağlam bi tema, ama senin benim gibi orta veya küçük işler ile uğraşan adamlar ne olacak ? Evet siten daha hızlı açılıyor amp temaları kullanınca ama diğer bir çok alanda düşüşler başlıyor..
Mesela temanda içerik sayfanı doğrudan etkileyen pluginler kullanıyorsun, amp kullanınca bu pluginler artık bi işine yaramıyor. Kullanıcıyı daha fazla tutamuyorsun, sitede dolaştıramıyorsun.. Oturum süren düşüyor, bounce rate yükseliyor..
Sen bunlar ile cebelleşirken bir iki sene sonra artık akıllı telefonlar daha fazla gelişse ve uygulamalar artık daha yaygın hale gelse ve google mobil uygulaması olan, mobil trafikleri uygulamalara yönlendiren siteleri desteklemeye başlasa, nolacak amp için harcanan emekler ?
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Seo, Reklamcılık
-
-
Ad Soyad
F** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Burda belitilmek istenen bence responsive tasarıma yöneltmek yani farklı tema farklı mobil tema kullanlar var ama amp çok ayrı bir mevzu amp sıralamaya etkisi gelecekte daha da artacağını söylüyorlar fark ettiyseniz zaten paragöz haber siteleri bile geçmiş durumda yani dezavantajı bırakın avantajdır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
duzur85
Kafa Nereye Bizz Oraya
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
U** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bunu anlatmak istedim kafalar karıştı bende dahil . Konu index ama peki sıralamalarda niye düşüşler oldu?
www.gezelim.me
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Haber siteleri kullanıyor ise AMP, sende kullanacaksın. Bu adamlar o şekilde ekmeğine bolca yağ sürmeye devam ediyor. Sen kullanmayı bırakırsan ekmeği iyice kapar.
Responsive tasarım + AMP tadından yenmez.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Sıralamadaki düşüş algoritmalarla alakalı olabildiği gibi en önemlisi site açılış hızıdır maalesef.
Bu düşüşleri direkt AMP bağlayamayız. Ayrıca amp internet hızı düşük olduğunda devreye giren bir yazılım türü olduğu için her zaman faydalıdır. Önemli olan ayarları doğru yapmaktır.