Herkese merhaba arkadaşlar,
Size 6 aylık bir sitenin işleyişinden bahsetmek istiyorum. Bu sayede aynı işlemleri yapan arkadaşların ve benim yaptığım hataları öğrenmeyi temenni ediyorum.
Bir seyahat sitesi sahibiyim. Site daha 6 aylık durumda ve günlük hit sayısı 100 ila 1000 arasında değişen bir skalaya sahip. O gün paylaşılan yazıya göre hit sayısı da değişiyor. Adsense ise tam bir facia durumda. Bazen günde 10 tık alıyor site ve sadece 1 tl kazandırıyor, bazen ise günde 2 tık alıyor fakat 2 tl kazandırıyor.
Şimdi kısaca sitede yapılan işlemleri maddeler halinde sıralamak istiyorum.
- Sitenin daha yeni olduğunu ve yaşını doldurmadığını düşündüğüm için defalarca backlink teklifi gelmesine rağmen kabul etmedim.
- Sitede her gün aynı saatte (öğlen 12 ) yeni bir içerik girişi yapılıyor.
-Site içerisinde şuan yaklaşık 200 orjinal içerik bulunuyor.
- İçeriklerin hepsi tamamen özgün olarak site çalışanları tarafından yazılıyor.
- Girilen yazılar en az 500 kelimeden oluşuyor ve bu boyut 4000 kelimelere kadar uzanıyor.
-Kullanılan görsellerin alt metin, etiket, açıklama gibi değerleri giriliyor ve photoshop programında site ölçüsüne getiriliyor.
- Bir çok makale içerisinde site içinde bulunan eski bir içeriğe link veriliyor.
- Bahsi geçen yer bir şehir ya da tarif edilmesi gerekiyorsa yazı içerisinde google haritalar gibi otoriter sitelere dofollow link çıkışı yapılıyor.
- Yazı yayına alındığı gün içerisinde sitemizin facebook, instagram, twitter, tumblr, stumbleupon, pinterest, scoop.it, plus google sayfalarında yazının linki paylaşılıyor.
- Sitenin hedeflediği 3 adet anahtar kelime mevcut. Bu anahtar kelimeler tüm yazılar içerisinde serpiştiriliyor.
-Ara sıra abartılmayacak şekilde bazı sözlüklerden ve sitelerden direk yazılara olacak şekilde link çıkışı yapılıyor.
ANCAK ;
- Yaklaşık 1 ay kadar önce wmaracı forumunda bulunan bir seo firmasına seo çalışması yaptırıldı ve sonucu felaket oldu.
- Site Alexa'sı backlink çalışması yapılmadan önce TR sıralamasında 43 bin iken, backlink çalışması yapıldıktan günümüze kadar 197 bininci sıralara geriledi.
Bu yüzden burada olan bir çok seo firmasının yaptığı çalışmalara artık güvenmiyorum. Kendi çöp sitelerine link çıkışı yapmaktan başka birşey yapmıyorlar.
SORULARA GELECEK OLURSAK..
- Sitede uygulanan durumlar dahilinde başarı ne zaman yakalanır?
- Hatalar nelerdir?
- Tavsiyeleriniz var mı?
- Bu şekilde devam eden bir web sitesi başarıyı yakalar mı? Neler yapması gerekir?
- Sitenin yaşını doldurması bazı şeyleri değiştirir mi?
Yazdıklarınız ve tecrübelerinizin benim gibi merak eden arkadaşlara da cevap olacağını düşünüyorum.