Hocam ben size kısacık birşey söyleyeyim, olayı siz ve diğer arkadaşlar yanlış anlıyorsunuz hep.
Sizce Google'de üst sıralara çıkıp sürekli tıklanmak, yüksek hitlere ulaşmak fakat siteye girenin çıkıp bir daha gelmemesi mi önemli yoksa daha az ziyaretçinin sitede uzun süre kalması mı önemli ?
İçerik kaliteli değilse istediğin kadar SEO çalışması yaptır. Sitene günde 100.000 kişi girsin farketmez. Yazılarını beğenmeyen, sitenin tasarımını beğenmeyen, aradığı tam bilgiyi bulamayan, bulduğu bilgiyi doyurucu göremeyen insanlar bir daha sitene girmez. O insanlardan da ne kalıcı hit ne de beş kuruş para kazanabilirsin.
O yüzden hedefin yüksek hitlere ulaşmak değil yüksek "sitede kalma oranına" ulaşmak olsun.
İçerik sağlamsa günlük 500 kişi seni ihya eder.
Film sitelerinden bir öenek vereyim:
1 tane film sitesi var. Neredeyse her film aramasında hep en üstte çıkıyor. Fakat siteye girdiğin zaman ne film açılıyor ne de reklamlardan hareket edebiliyorsun. Siteye girmenle çıkman bir oluyor. Ve hatta sövüp bir daha girersem bilmemne olayım diyorsun.
Ama bir film sitesi daha var. Bu film sitesi diğeri kadar hit almıyor, aramalarda üst sıralarda çıkmıyor. Fakat tüm filmler sorunsuz açılıyor ve insanı reklama boğmuyor. Ben bu film sitesine direkt yer imlerinden girerim. Güveniyorum, iyi işler yapıyor.