Eğer sadece masaüstü programı geliştirmek istiyorsanız, Windows Form C# dersleriyle başlayabilirsiniz. En azından görsel açıdan hızlıca bir kaç program ortaya koyabilirsiniz. Bu yöntem sizi kod yazmaya daha fazla teşvik eder.

Fakat temel programlama bilgisini windows form üzerinden sağlıklı bir şekilde alabileceğinizi düşünmüyorum. Olayların nasıl meydana geldiğini az çok gözlemleyip denedikten sonra, algoritma nedir, ne değildir iyice öğrenin. Çünkü geliştirdiğiniz her projede ihtiyacınız olan en temel şey algoritmik düşünme yeteneğidir.

Daha sonra C# Console derslerine başlayın, bu kısımda Windows Form'da üzerinde fazla durulmamış teknik konuları görme imkanınız olacak.

Windows form derslerini tamamen bitirdiyseniz, bitirmeyi amaçlıyorsanız muhakkak veritabanlarını da görmüş olacaksınız. Ama yine yetersiz bir bilgi söz konusu olacağı için, ayrıca veritabanı derslerini izlemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Veritabanınada aşina olduğunuzu düşünüyorsanız OOP(Nesne Yönelimli Programlama) derslerine başlayın. Aslında tüm bu serüvenin başında öğrenilmesi gereken bir kavram fakat, çok fazla(zor değil çok fazla!) teorik bilgi içerdiği için yazılımdan soğumanıza neden olabilir. Ama bu işe ilginizin olduğunu keşfettikten sonra bu konuyu araştırıp öğrenirseniz, öğrenmesi en keyifli konulardan biri olduğunu çok geçmeden anlayacaksınız :)


Bunun dışında benimde yeterli bilgiye sahip olmadığım, yarım kalan ve henüz öğrenmeye fırsat bulamadığım konular şunlar;

ADO.NET, ENTITY FRAMEWORK, MVC


C# ile kodlamaya başladığım için yol haritasını da buna göre çizmeye çalıştım. Eksiklerim ve yanlışlarım illaki vardır, görüpde uyarmazsanız darılırım. :)


Not: Eğer masaüstü programları dışında dinamik web siteleri geliştirmek istiyorsanız JavaScript'ten sonra ASP.NET Web Form - ASP.NET MVC'yi de araştırabilirsiniz.