Geçen ay aynı soruları ben de sordum kendime. 15 günlük bir sitem vardı ve birkaç on tane yazı için taşıma yapmak doğru mu diye düşündüm birkaç gün...
Link yapıları değişmeyebilir, arama sonuçlarında düşmezsiniz bu sayede ama o tarih orada kaldıkça insana batıyor. Mantıkla yaklaşınca "/adres-html" yerine "2018/04/adres-html" olması büyük bir kayıp değil. Ama dediğim gibi rahatsız edecekti...
Ben geçiş yaparken maddi olarak wordpress'i çok pahalı, bana yük olacak bir şey sanıyordum. Ama aylık 8 lira host masrafı ödüyorum (Veridyen). Hiçbir şey :) 1 paket sigara bile daha pahalıdır. Tabii bu masraf ileride artacaktır. Ama hostun şu anki sınırlarını geçersem zaten Adsense'den parayı vurmuşum demektir. Hosta ödediğim para zoruma gitmez.
Bilen bilir, 7-8 sene blogger kullandım. En büyük sıkıntım temalardı. Hatta kendi temalarımı bile geliştirdim. Ama wordpress'de binlerce tema seçeneği bulabildim. En sonunda da Fresh2 adında bir Türk yapımcının geliştirdiği temayı satın aldım, şu anda da kullanıyorum. Temanın her yerine ama her yerine tek tek müdahale edebiliyorsunuz. Reklamı nereye koyacaksınız? Hangi bileşen nerede görünsün hepsi elinizin altında, tek tıkla siteyi komple değiştirebilirsiniz.
Blogger'da eklenti diye bir şey yok, kendimizi kandırmayalım. Popüler yazılar gibi birkaç tane eklenti dışında hangi eklenti var kullandığınız? Saat, Takvim felan mı :) Abi geç wordpress'e, cache eklentisinden SEO eklentisine kadar dilediğin her işi sorunsuz yapacak eklenti var.
Hızı düşünüyor bazı arkadaşlar ama o da dert değil. Çoğu wordpress site hız açısından Blogger siteleri geçiyor. İnternette gördüğünüz "Blogger hızlandırma" yazılarının çoğunu ben yazdım. Blogger'i istediğin kadar zorla, belli bir yerden öteye gitmiyor. Ama öyle wp siteler var ki sanki tıklamadan açılıyor. CDN, Cache, Veritabanı optimizasyonu derken site uçup gidiyor.
Sonuç olarak ben şöyle yaptım; blogger siteyi komple sildim ve indeksleri arama sonuçlarından kaldırdım. Domain yönlendirmesini google'dan iptal edip hosta yönlendirdim ve sıfırdan wordpress kurdum. Çok memnunum.
Sormak istediklerini özelden sorabilirsin abi, iletişimde kalalım.