cnrsgr adlı üyeden alıntı
Herkes ne güzel de cüzdanına sarılmış.
Tek cüzdanına sarılan devlet miymiş?
Herkes "Avrupa'ya bakın, ABD'ye bakın" demiş, kimse ABD'deki vergilendirmenin Türkiye'nin iki katı olduğunu yazmamış.
Birisi Suriye'den girmiş, diğeri simitçiyle zengini kıyaslamış.
En baştan şunu kabul etmek gerekir. "Vergi Sistemi" dünyanın her yerinde, devletlerin kasasının dolması için ortaya çıkartılmış, cıvık bir sistemdir. Bu cepte. İkinci olarak Türkiye ekonomisine odaklanmak gerekir. Son yıllarda yapılanlara değil, 1923 yılından bu yana yaşananlara göz atmak gerekir. Ne durumdayız, ne ürettik, ne yaptık, vergilendirme nasıldı vs gibi. Bu ikinci aşamayı araştırırken Bağ-Kur'un ne zaman kurulduğunu, devlette çalışan vatandaşlar dışında özel sektörün ne zaman oluştuğunu fark edip, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin Türkiye'deki mazisinin sadece 17 yıl olduğunu öğrenip, biraz sakinleşmek gerekir.
Arkadaşlar; Türkiye'de her şey yeni bir şekilde rayna oturuyor. Herkes gelmiş bir tuğla koymuş, birisi gelmiş darbe yapmış, tuğlalar yıkılmış. Herkes gelmiş bir borç yapmış, birisi gelmiş köşeye sıkışında KDV'yi yaslamış. Herkes gelmiş KDV'den geleni yemiş bitirmiş, birisi gelmiş ÖTV'yi yaslamış. Bu yazdıklarımı sabaha kadar uzatabilirim. Aralıksız peşpeşe cümle kurarak hepsi için 100'er maddelik örnekler sıralayabilirim, her biri de birbirinden farksız olur. En iyisi lafı fazla dolandırmadan ana konuya dönmek.
İDDİA: İNTERNET KAZANÇLARI VERGİLENDİRİLECEK
AÇIKLAMAYI YAPAN: MALİYE BAKANI
HAYATA GEÇİRİLEN ÇALIŞMA: ???????
Maliye Bakanı Ağbal, açıklamasında bu konunun takibi için bir birim kurulacağını söylemiş. Bizim sazan webmastercıklarımız da atlamış, "X TL kazandım ne vergi verecem" demiş. Ortada, vergilendirme yapabilmek için ele alınması gereken bir veri datasının hazırlanması için atılan bir adım var. Yani önce birim kurulacak, sonra data toplanacak, sonra taslak hazırlanacak, bu taslakta vergilendirme alt sınırı belirlenecek, "vergi verilmesi için yıllık en az şu kadar kazanç olması lazım" denilecek, Bakanlar Kurulu'na sunulacak, onaylanacak, Torba Yasa yapılacak, içine koyulacak, meclise geçecek de Resmi Gazete'de yayınlanıp, bize "şunu şöyle yapın" denilecek.
Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için en az 3 aya ihtiyacı var devletin. Yerel seçimler ve genel seçim dönemi yoğunluğunu hesaba katarsak, ben 2020 olmadan bu çalışmanın şekillenmesinin pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Ha, olur da şekillendirirlerse benim işime gelir! Devletin tanıdığı, devletin bildiği bir sektörde iş yaparım. Vergimi babalar gibi devlete öderim. Biri reklam vermek istediğinde de 100 TL + KDV derim, İŞİNE GELİRSE derim, geçerim. "Acaba dolandırılacak mıyım?" diye korkmam. "Acaba paramı alıp kaçacak mı?" diye çekinmem. :)
Bir de; şu muhabbet çıktığından beri olur mu öyle şeeyğğğ diye ortalığı yıkan arkadaşların hepsi "FATURA KESİLİR - KURUMSAL FİRMA" diye başlık atan ticaret ilanlarında hep ilk sıradalar. Madem vergiye karşısın, vergi veren adamla niye ticaret yapıyorsun? Nerede dürüstlük?
Hocam Amerika Avrupa ile ilgi kısmınız dışında diğer yazılarınız doğrudur. Fakat o kısıma katılmıyorum. Ben ülkem dışında başka ülke sevmem. Fakat, şimdi avrupa ve amerika da vergi bizim 2 katımız diyorsunda bizim paramız hangi ülkede 4.15 kat daha değerli? Hangi avrupa ülkesinde nüfusun %8 i işsiz. Hangi avrupa ülkesinde toplu taşıma araçlarında insanlar dileniyor? Bunları da düşün bence. Bizi güçlendirecek tek şey adalet gençler bunu istiyor sadece. Körü körüne düşünmeyi bırakında diğer insanlarıda düşünün biraz onlarında elinden tutun.