İç hemeroid mi, dışarıda var mı, aynı zamanda anal fissür veya iç sfinkter kasılması var mı, bozulan hemeroid kaç tane ?
Normalde hastaya bağlı olarak ameliyatsız da iyileştiriyorlar. Ufak bir aletle hemeroidi lastikle sıkıyorlar. O sıkılan yerden kuruyup kendiliğinden düşüyor. Anal fissür varsa kalçanın yanından ufak bir delik açıp iç sfinkter kasını az keserek gevşetiyorlar. Sorunlu hemeroid çoksa parça parça kesebiliyorlar. Hastaneler lazerle, radyo dalgasıyla, sarı ışıkla vs ameliyat yaptıklarını söylüyorlar. Ama hepsi aynı. Sadece kelime oyunu var. Sonuçta o hemeroidi kesip çıkarıyorlar. Bunu lazerle de yapsan bıçakla da yapsan ışıkla da yapsan olay aynı.
Ameliyat olunca ilk gece ağrın olur. Daha sonra 1 hafta içinde iyileşirsin. İlk birkaç gün çorbayla beslenirsin. Korkulacak birşey yok. Bir akrabam oldu. Bu arada ameliyattan sonra iyileşince acı vs bolca yiyebilirsin. Acı hemeroid yapmaz. Sadece hemeroid varsa o bölgeyi kapsaisin yakar. Ama acı yiyince hemeroide sebep olmaz. Bir de yaşam standartını değiştirmen gerek. Bu hastalıkların baş nedeni bağırsak düzensizliği ve buna bağlı kabızlık, ishal, aşırı ıkınma, sık sık tuvalete çıkma vs... Ameliyattan korkma kardeşim. Ameliyat bitip evine gönderdiklerinde oh be dersin. İyileşirken çekeceğin acılar da hastayken yaşadıklarının yanında sinek ısırığı kalır.
Başkasının bana anlattıklarını anlatıyorum sana. Ameliyat olan ben değil yakın bir akrabam.