ermaneray hocam kredi kartı sistemi burada biraz farklı. Türkiye de bildiğimiz sıradan kredi kartları burada Gold kart olarak geçiyor, özel bir hizmet gibi yani ve aylık 15-20 Euro ücret ödüyorsun. Yani bu tip bir hizmete Avrupa içerisinde hiç bir şekilde ihtiyaç yok şahsım için, o nedenle ihtiyacım olmayan bir şeye her ay bu kadar para ödemek istemiyorum.

Fakat anladığım kadarı ile bu provizyon işlemleri zaten kullandığım bankada standart hesap kartlarında olan bir özellikmiş bu yüzden ayrı bir işleme gerek kalmayacak galiba.

Benim korktuğum şuydu; örneğin ben Avis, Budget, Hertz vs. gibi şirketlerden rezervasyon yapıp aracı kiraladığım da ve araç teslim günü benden istenen şartları karşılayamadığım da bu işlem "NO-SHOW" olarak geçiyormuş ve bu firmaların kullanım koşullarında böyle bir durumda ücret iadesi yapılmadığı yazıyor.

Yani ben aracın parasını şuan online olarak ödesem ve aracı alacağım gün benden istedikleri belge vs. gibi şeyleri karşılayamazsam ücret iadesi yapılmadığı söylendi.


Şimdiye kadar iletişim kurduğum firmalar arasında en olumlu geri dönüş yapan CENTRALTR oldu. Farklı ödeme ve güvence seçenekleri sunuyorlar. İhtiyacı olupta bir gün arayan olursa diye gönderdikleri postalardan birini aşağı ekliyorum.

Merhaba Cihan Bey,



01.07.2017 tarihi itibari ile yeni çıkan yasa gereği nakit ödeme kabul edilememektedir. Yurt dışında yaşadığınız için ; ödemenizi ve provizyonu ofisten kredi kartı, bankamatik kartı yada hesaba havale olarak ödeyebilirsiniz.