Merhaba, umarım işler istediğiniz gibi gider, kendi deneyimlerimden bir kaç şey paylaşmak istiyorum bende belki faydası olur.

Sizinde tecrübe ettiğiniz gibi bende sosyal medya reklamlarından bir fayda sağlıyamamıştım, bunda benim verdiğim reklamlarda çok bilinçli olarak hareket etmememin de etkisi olabilir gerçekten düşük bütçelerde yada bu tip affiliatelerde bir etki göstermemesi de.

Öncelikle işin en önemli noktası seo, öyle ki ilk affiliate ürün satışı o şekilde gelmişti. Bunun bende ilk etapta farkında değildim, global anlamda veya ingilizce içerikli seo nasıl olur, bu kadar rakip varken hatta aliexpress'in gearbest'in kendi sayfaları arama sonuçlarında çıkarken olur mu bilmiyordum (yabancı dilde içerikler üretiyordum affiliate sitesinde). Daha sonra şunu farkettim ki, bu alışveriş sitelerinin yelpazesi çok geniş her türlü ürün var ve bunlar için seo çalışması yada reklam çalışması yapmak çok mantıklı değil çünkü altından kalkılabileek bir şey değil. Bende kar oranı fazla olabilecek ürünleri incelerken kendime bir kaç kategori belirledim, o kategorilerde niş siteler yapıldığında etkisi daha fazla oluyor, trafik çekmek daha mümkün.

Öte yandan site ingilizce içerikli ve global olduğundan, genele hitabedecek ürünler de olmalıydı içeriğe eklediklerim. Amerikadan, hollandaya avusturalya'dan güney koreye kadar. Bu bağlamda en etkili şey elektronik ürün oluyor tabi fakat yalnızca kalemlere hatta dolma kalemlere dahi odaklanabilirsiniz.

Artık affiliate ile uğraşmıyorum, farklı alanlarda uğraşlarım ve işim fazlaca vaktimi alıyor bu sebeple bıraktım uğraşmayı. Fakat az da olsa getirisi olmuştu, üzerine yoğunlaşsam bu getiri artarmıydı bilinmez ama küçük çapta olan gelir yükseliş ivmesindeydi, yeteri kadar zaman ve emek harcanır, planlı ve bilinçli hamleler yapılırsa iyi bir getirisi olacağı düşüncesindeyim, çin'de bile affiliate ile ço kfazla gelir sağlayan insanlar olduğunu görüp duyuyorum. Bana göre adsense alıp içerik üreterek iyi gelirler elde etmeye çalışmaktansa bu alanda çalışıp daha da iyi gelirler elde etmek gayet mümkün.

Umarım istediğiniz gibi gider ve emeğinizin karşılığını alırsınız.