aydnaydn59 1998 yılında com uzantısı alınmış bir alan adının .net'i 2002 yılında kaydolmuş ve bu sene başında da boşa düştü. Sahibi öldü galiba. Talih o ki kaydettim. Boşa düşen jenerik bulunca kaçırmamak lazım. 2 ay içinde domaini projelendirdim ve eylül gibi de meyveleri toplamayı hedefliyorum. Çünkü çok dolgun bir sektör, en alakasız adam bile hakkında makale köşesi açmış. Ne diyelim hakkımızda hayırlısı.

Soruna gelince, internet alemi alan adı rant kapışmasına döndüğü için, 2018 itibariyle bırak org uzantısını, yeni uzantılar üretmeye muhtaç hale gelmiştir.

Birbirini kopyalayan, birbirinden türetilen bilgilerle çoğalan bir yapıya dönüşmüştür. Sağlık konusunda dahi, tıp ile alakası olmayan insanların makaleler hazırlayıp uydurma kaynaklarla internet ortamına sunduğu, daha da vahimi son zamanlarda hastalıklardan şifa bulduğu, güya denenmiş kürler adı altında, hasta ağzıyla makaleler üreten aciz bir kitle de türemiştir. Para kazanmak adına içerik üretirsen olacağı bu. Önümüzdeki yıllarda, çok daha vahim tipler türeyeceğine eminim.

Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı benim yorumum şudur ki;

İçerik üretmek herkesin harcı olmadığı için, domainler sadece rant amaçlı kullanıldığı için insanlar sağlam bir uzantıya sahip olamıyor ve projelerine sıkı sıkıya sarılamıyor.

Oysa hep demişimdir, projen olsun, com yoksa net var... Yeter ki yıllanmış hale getirmesini bil. Er yada geç meyvesini toplarsın.