hasmer adlı üyeden alıntı

Teşekkürler hocam, zararlı olmasının sebebi asitli ve şekerli olması. Mesela az daha dişlerimi kaybedecektim ama artık kontrolü elime aldım ve daha düzenli fırçalamaya başladım. Neyse ki ucuz atlattım ama riski geçmiş değil :confused:


Çok geçmiş olsun. Ben de yıllar önce kolayı çok severdim ama artık tiksinme derecesindeyim. Midemde gastrit mi öyle bir rahatsızlık meydana gelmesi sonucu zaten artık yarım bardak içtiğimde bile garip bir yanma ekşime hissi veriyor.
Neden arıyorum malum iş yaparken veya bilgisayar başında bir şeyler içmeyi seviyorum. Çay, tamam da bir yere kadar sürekli çay içilmiyor bıktırıyor. Meyve suları zaten tat olarak berbat haldeler. Her markanın her türlü meyve suyunu aldım denedim ama geneli berbat. En ideali vişne suyu oluyor ama o da artık vişne suyu mu, yoksa toz karışımı ve kimyasal vişne tadı mı belli değil.
En güzel önerim imkanınız varsa evde kendiniz, aileniz düzenli olarak haftada bir (komposto)hoşaf yapın atın dolaba buz gibi kalıyor zaten. Elma, ayva, çilek, üzüm, kayısı, kuru meyve, vişne vb... Yapması da çok basit bir tencere en az 1 hafta yetiyor her gün tüketseniz bile. Hem de şekerini istediğiniz oranda belirleyebilirsiniz. Sağlık açısından da sağlıksız olmamasının yanı sıra, tam aksine sağlıklı ve besleyici. Kendinize iyi bakın.