lostyazilim
tr.link

11 Yaşındaki Jenerik .com Alan Adı Değerlendirme

43 Mesajlar 6.413 Okunma
lstbozum
tr.link

HeroTurk HeroTurk Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Kimlik Onayı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Cnc programcısı
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 3963
  • Beğeniler 315 / 705
  • Ticaret 47, (%100)
domain adı nedir?

wmaraci
reklam

Sao Sao WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** O**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 29 / 14
  • Ticaret 5, (%100)

Satışı yaparken gizlilik konusunda anlaştığımız ve şuanda şirket domaini faal olarak kullandığı için etik olmaz söylemek gibi geliyor fakat jenerik bir domaindi :)

EkipNetwork EkipNetwork akacak para hesapta durmaz Platin Üye
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 1274
  • Beğeniler 365 / 365
  • Ticaret 170, (%100)
Seo konusunda domain yaşının önemi yok mu? Bildiğim kadarı ile var ancak domain 11 yıldır bomboş kalmış ise sıralamaya ne denli katkı sağlar bilemiyorum...
Sao

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** O**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 29 / 14
  • Ticaret 5, (%100)

hasmer adlı üyeden alıntı

Seo konusunda domain yaşının önemi yok mu? Bildiğim kadarı ile var ancak domain 11 yıldır bomboş kalmış ise sıralamaya ne denli katkı sağlar bilemiyorum...

Bildiğim kadarıyla ve konuştuğum seoculardan bildiğim kadarıyla domainin yıllanmış olması ve ileriye yönelikde fazla yıl kaydı olması domainin google gözündeki otoritesini arttıran şeyler. Kullanılmış ve da/pa lı olması tabiikide daha fazla avantajlı. Yinede BİLEN seo işi yapan arkadaşlar konu hakkındaki fikirlerini söyleyebilirler :)
EkipNetwork

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

EkipNetwork EkipNetwork akacak para hesapta durmaz Platin Üye
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 1274
  • Beğeniler 365 / 365
  • Ticaret 170, (%100)

Sao adlı üyeden alıntı

Bildiğim kadarıyla ve konuştuğum seoculardan bildiğim kadarıyla domainin yıllanmış olması ve ileriye yönelikde fazla yıl kaydı olması domainin google gözündeki otoritesini arttıran şeyler. Kullanılmış ve da/pa lı olması tabiikide daha fazla avantajlı. Yinede BİLEN seo işi yapan arkadaşlar konu hakkındaki fikirlerini söyleyebilirler :)

Seoda her zaman kesin bir şekilde konuşmak gerekmemek gerekir, Neticede seo olayı tamamen google elinde olan bir şey. Her kim kesin bir dille seo konusunda konuşuyorsa fazla atıp tutuyordur demektir. Daha düne kadar backlink kasarak 1.sıralara oturan siteler şimdi dizin çöplüğünde bile yer almıyor :laugh:

Ahmet Ahmet ▪ illâ edep, illâ edep! Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Proje Yönetimi
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 1279
  • Beğeniler 386 / 731
  • Ticaret 29, (%100)
Yıllardır domain sektöründeyim, malesef domainlere verilen ücretler eskisi gibi olmuyor. Artık yüksek fiyatlarla domain satışı ancak çok özel olan alan adlarında gerçekleşiyor. Ben bile bir kaç jenerik alan adımı satamadım. 2013'de satışa çıkarsaydım 800 TL edecek domainler şimdi 100 TL'den bile gitmiyordu. Domain borsası diye bir şey kalmadı. Uzantıların çok fazla olması, çok özel alan adlarının alternatiflerinin çoğalması bu borsayı bitirdi.

Eğer satışını düşünürseniz, 500 TL altı olursa görüşebiliriz. Bir de şu var ki bugün bu halde diye 5 sene sonra da bu halde olacak diye bir şey yok. Belki 5 sene sonra 10,000 TL olacak bu domain. Size tavsiyem saklayabiliyorsanız saklayın, acil nakit ihtiyacınız olursa da 500 TL altında bir bütçem var.
EkipNetwork Sao

kişi bu mesajı beğendi.

BayKargaa BayKargaa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 395
  • Beğeniler 396 / 87
  • Ticaret 38, (%100)
500 tl biraz ucuz olur tahminimce ama sahibi ne der bilemem bu klasmanda 1 domain sormustum 2500$ çekti.bu klasmanda 1-2 k deger bulabilir uzun donemde tahminimce ama 500 tl de paradir😆

hozcelik hozcelik i was here Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 1778
  • Beğeniler 776 / 777
  • Ticaret 23, (%100)
Şu 2 haneli rakam söyleyenler ciddi mi?

💯 Jenerik ve Projelik Domainler | Tıkla Tüm Domainleri İncele

🥳 Yandex Kurumsal Mail Hizmeti | Sınırsız Süre Kullanım | Tıkla Detayları Öğren

"Bu dünya öyle ki karanlığı aydınlığından fazla,
Herkes daha fazla ister, azla yetinmez asla."

• Üyelik 16.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** O**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 29 / 14
  • Ticaret 5, (%100)

Ahmet adlı üyeden alıntı

Yıllardır domain sektöründeyim, malesef domainlere verilen ücretler eskisi gibi olmuyor. Artık yüksek fiyatlarla domain satışı ancak çok özel olan alan adlarında gerçekleşiyor. Ben bile bir kaç jenerik alan adımı satamadım. 2013'de satışa çıkarsaydım 800 TL edecek domainler şimdi 100 TL'den bile gitmiyordu. Domain borsası diye bir şey kalmadı. Uzantıların çok fazla olması, çok özel alan adlarının alternatiflerinin çoğalması bu borsayı bitirdi.

Eğer satışını düşünürseniz, 500 TL altı olursa görüşebiliriz. Bir de şu var ki bugün bu halde diye 5 sene sonra da bu halde olacak diye bir şey yok. Belki 5 sene sonra 10,000 TL olacak bu domain. Size tavsiyem saklayabiliyorsanız saklayın, acil nakit ihtiyacınız olursa da 500 TL altında bir bütçem var.

Dediklerinizde haklısınız, teşekkür ederim teklifiniz içinde, şuanlık öyle bir durum yok fakat öyle bir durum olursa iletişime geçebilirim :)

Pawn adlı üyeden alıntı

Şu 2 haneli rakam söyleyenler ciddi mi?

Ne yazık ki çok ciddi gibiler... Fakat ne diyebilirim, fikirlerine saygı duyarım...

BayKargaa adlı üyeden alıntı

500 tl biraz ucuz olur tahminimce ama sahibi ne der bilemem bu klasmanda 1 domain sormustum 2500$ çekti.bu klasmanda 1-2 k deger bulabilir uzun donemde tahminimce ama 500 tl de paradir😆

Yok 2500$ gibi bir fiyatta teklif etmem bu domain için. Fakat şimdilik 500 Tlnin altında da düşünmüyorum :)

Tevfik Tevfik tevfik.org Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Satış Pazarlama
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 3626
  • Beğeniler 1125 / 1130
  • Ticaret 73, (%100)
Öncelikle şunu belirteyim. Adam aklındaki projeyi ortaya koysa dahi ilk araştırması gereken şeylerden bir tanesi domain oluyor.

Onedio örnek verilmiş, onedio sadede Türkçe bir yatırım değil ki. Adamlar global kapsamlı aldılar domaini.

Ayrıca, domain piyasasının ne kadar kötü gittiği domainin değerini xx lira şeklinde yapmamalı. Neden kötü gittiğini de kısaca özetleyeyim, madem denk geldi böyle bir yazı. Adam evinde dizisini izlerken bir de bakıyor hosting/domain firması reklamı. Kolayca sitenizi kurabilirsiniz vs. diyor ve adam düşünüyor; bende kurayım da parayı bulayım.

Sonucunda ne oluyor biliyor musunuz? Adam 30 liraya kayıt ettiği domaini 30 liraya satmaya çalışıyor ve elinde patlıyor, düşen domainler listesinde!

Kimse kusura bakmasın da domainin önemi yok diyen kişilerin düşünceleri bana göre saçma geliyor. Eğer yatıracağın milyon dolarların (ki bunların bile saçma dediğiniz domainleri bile, harika) yoksa domain bana göre saçma demeyin.

Bizler domain satıyoruz. Ben domain üzerinden şunlar yapılır, bunlar yapılır gibisinden yazılar yazıyorum ve karşımdaki kişiyi ikna etmeye çalışıyorum. Sonucunda da satışımı yapıyorum.

En basit örneği; kaç kişi önce projesini düşünüp sonra domain arıyor? Veya kaç kişi sağlam eline geçen domainine hemen proje kuruyor?

Embesil kelimesinin güzel, uzantısının ise mükemmel olduğunu düşünüyorum. 50₺ eder diyenlere de anlam veremiyorum. Empati kursalar ve domainin kendilerinde olduklarını düşünseler istedikleri fiyat minimum xx.xxx değerinde olurdu.

Bana ve birçok domain uzmanına göre alan adları .com ile başlar, .net ile devam eder.

Huge Domains’e itiraz ettiğim de hiçbir arkadaşta demiyordu, bu kadar saçma domainlere 2.300$ (dolar) istenir mi diye. Ama alan adı sahibi bizden olunca 50₺ eder fazlası etmez demeyi çok rahat biliyoruz.

kişisel bloğ • tevfik.org
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al