arkadaşlar 2017'nin başlarında hobi olarak bir site açtım. hiçbir bilgim yoktu bu konularda. 1,5 yıldır okuya okuya epey bir tecrübe de edindim. site için başta gelir kaygım yoktu o yüzden para da harcamadım (yani seo çalışması vs.) zaten açıkcası google sıralamada da tatmin edici yerlerde gördüm kendimi. bu süreçte tek yaptığım hata düzenli yazı girmedim. 1 ay hiç yazı girmediğim oldu. zaten site açılalı 1,5 yıl olmuş olacak ama henüz 43 yazı civarı yazı var. neyse uzatmayayım hit geldi bir noktada çakılı kaldı. yazı sayısı artsa da hit kötü durumda üstelik dediğim gibi anahtar kelimelerde iyi seviyedeyim ama kelimelerin aranma hacmi düşük. böylesi bir alanda siteye emek vermek bana hiçbir şekilde kazandırmayacak hissi var. dediğim gibi yanlış bir alan galiba bu para kazanmak için. sitede adsense var ama kazandırmıyor. site: tespitmeclisi.com
ikinci konu ise internetten para kazanma konusunda şöyle bir görüş alışverişi yapalım. etrafımıza baktığımızda ortalama kullanıcıların çoğu sadece aslında 3-5 siteye giriyor düzenli olarak. instagram, facebook, youtube ve belki bir forum veya sözlük sitesi. onun dışında aklına takılan bir konu olursa arada bir işte saçım dökülüyor vs. gibi google'dan aratıp hızlıca bakıp çıkıyor. yani internet tekelleşiyor. ve dikkat ederseniz internette okuma devri kapanıyor. tamamen görsellik üzerine işler gidiyor. youtube, instagram... insanlar okumaya eriniyor. bundan dolayı internetten para kazanma işi bence artık youtube'dur. ha ben niye yapmıyorum derseniz ben fotoğraf çekmeyi bile sevmeyen biriyim görüntülü işler bana göre değil.
sizler ne düşünüyorsunuz?