-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar 2017'nin başlarında hobi olarak bir site açtım. hiçbir bilgim yoktu bu konularda. 1,5 yıldır okuya okuya epey bir tecrübe de edindim. site için başta gelir kaygım yoktu o yüzden para da harcamadım (yani seo çalışması vs.) zaten açıkcası google sıralamada da tatmin edici yerlerde gördüm kendimi. bu süreçte tek yaptığım hata düzenli yazı girmedim. 1 ay hiç yazı girmediğim oldu. zaten site açılalı 1,5 yıl olmuş olacak ama henüz 43 yazı civarı yazı var. neyse uzatmayayım hit geldi bir noktada çakılı kaldı. yazı sayısı artsa da hit kötü durumda üstelik dediğim gibi anahtar kelimelerde iyi seviyedeyim ama kelimelerin aranma hacmi düşük. böylesi bir alanda siteye emek vermek bana hiçbir şekilde kazandırmayacak hissi var. dediğim gibi yanlış bir alan galiba bu para kazanmak için. sitede adsense var ama kazandırmıyor. site: tespitmeclisi.com
ikinci konu ise internetten para kazanma konusunda şöyle bir görüş alışverişi yapalım. etrafımıza baktığımızda ortalama kullanıcıların çoğu sadece aslında 3-5 siteye giriyor düzenli olarak. instagram, facebook, youtube ve belki bir forum veya sözlük sitesi. onun dışında aklına takılan bir konu olursa arada bir işte saçım dökülüyor vs. gibi google'dan aratıp hızlıca bakıp çıkıyor. yani internet tekelleşiyor. ve dikkat ederseniz internette okuma devri kapanıyor. tamamen görsellik üzerine işler gidiyor. youtube, instagram... insanlar okumaya eriniyor. bundan dolayı internetten para kazanma işi bence artık youtube'dur. ha ben niye yapmıyorum derseniz ben fotoğraf çekmeyi bile sevmeyen biriyim görüntülü işler bana göre değil.
sizler ne düşünüyorsunuz?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Sonuna kadar katılıyorum hocam +1
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web ve Masaüstü programlama
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
insanlar gerçekten aradığı şeyi seve seve okuyor. ama youtube daha cazip geliyor. ancak okuma sektörü yanı makale sektörü asla bitmez :)
Her Türlü Stabil Bot! | İnstagram, Twitter, Whatsapp ve daha fazlası için PM!
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Fotoğrafçı - Videographer
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Yanlış düşünüyorsunuz hocam yazı asla ve asla ölmez. İşin ıstırabını iyi kavramak önemli bu noktada. Adamlara 2000 kelime full yazı gömersen adam başlığı okur ilk ctrl+f yapar aradığı şeyi bulur ve gider hatta çok büyük bir dilim uzun yazıyı gördüğünde arının ateşten kaçtığı gibi kaçar. Lakin okuyucuya 250 kelime ama adamı sitede tutacak görseller ya da görsel de olmasa olur ya can damarından vuracağı dikkat çekici cümleler kurarsan emin ol 250 kelime daha fazla site değerine etki edecek. İşin aslı şu size demiyorum hocam sözüm meclisten dışarı gördüğüm siteler üzerinden konuşuyorum bu işi bilmeyen ve bu işten anlamayan dokunmasın. İnsanlar bu tarz boş sitelerin çoğaldığını gördüğünden görsel öğelere yöneliyor. Halaa aktif olarak okunan bir dünya blog var ve çok ta iyi hit aldıklarını düşünüyorum. Yeter ki hedef belirle ve sabit kal. Her dala atlayınca olmuyor :) birazda tabiki sabır... Meyveleri toplamak daha fazla yıl alabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence youtube instagram vs. bunlara vakit geçirmek için giriliyor bir şey araştırmak için fazla tercih edilmez. Sadece videolu anlatımlar (nasıl yapılır, indirilecek bir şeyin içeriği vs) için youtube idealdir.. Bir konu hakkında öğrenmek istenilen bi bilgi varsa sitelerse yazılanlar daha ön plandadır. Kimse youtube'ye girip sağlıkla ilgili bilgi aramaz veya hukukla ilgili bir yasaya bakmaz. Ha google sonuçlarınsa gelirse bakabilir orası ayrı. Eğer içerik iyiyse ve dikkat çekici bir şekilde yazıldıysa okunur. Yani henüz ölmüş değil sadece kalite ve sabır gerek..
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar site hakkında ise hiç yorum yapmadınız. merak ettiğim içerik sizce dikkat çekici mi? çünkü siteyi ziyaret edenlerden istediğim geri dönüşü alamıyorum pek. yani ne abonelik ne twitter takibi vs. olmuyor. tespitmeclisi.com
bir de facebook hesabı açmadım henüz. açıkcası benim tarz siteler için sadece twitter'ın uygun olduğunu düşünüyorum ama eğer facebook çok önemli derseniz açayım.