Kafamda bir film sitesi projesi var epeydir ertelediğim. Projemdeki bazı boşlukları tecrübeli arkadaşların yardımıyla doldurmak ve doğru yönlendirilmek istiyorum. Bütçe kısıtlamam yok ama bedavaya para saçacak da değilim. İlk etapta zaruri yerlere yatırım düşünüyorum.
Başlangıç olarak wordpress ve hazır tema ile giriş yapacağım. Sıralamam şöyle.
1) Tema seçimi. Toroplay.com ve Keremiya V5 arasında kaldım.
GTMetrix değerleri olarak Toroplay önde. Keremiya'nın alışılagelmiş, basit tasarımı avantaj. Toroplay ise yine basit ve modern olarak birleştirilmiş, gönlüm Toroplay'den yana şimdilik.
Bu iki temayı karşılaştırdığınızda, hangisini tercih ederdiniz? Temayı incelerken nelere dikkat ediyorsunuz?
2) Hosting seçimi. Site hitlendikçe paket yükseltebileceğim bir yer düşünüyorum. Böylelikle kayıp, kesinti yaşamadan devam edebilirim. VPS mi olmalı? Tavsiyelere açığım.
3) Uploading Kısmı. Kendimi eksik hissettiğim yerlerden biri burası. Bağlantısı hızlı bir VPS alıp filmlere altyazıyı gömüp, belirlediğim yerlere upload yapılacak.
- VPS nereden almalıyım? Fiyat/Performan odaklı
- Filmleri nereden download edebilirim? Zamunda hesabı var ama tek başına yetmeyecek. Başka nerelerden çekebilirim?
- Upload'ı hangi sitelere nerelere yapmalıyım? Upload esnasında nasıl bir yol izlenmeli? Google hesabına yükleyip oradan remote upload ile çektirme işlemi yapardım eskiden, şimdi sistem nasıl hiç bir fikrim yok.
3.B) VIDEO PLAYER - O kadar emek verip upload yaptıktan sonra filmlerin çalınması veya şikayet edilip silinmemesi açısından kaynağı gizleyen bir video player şart. Bunun için JWPlayer var aklımda. İş görür mü? Ne dersiniz?
4) Sunucu Optimizasyonu ve Site içi SEO. Bu konuyla alakalı forumda takip ettiğim bir kaç kişi var. Onlardan ücretli destek almayı düşünüyorum. Optimizasyonsuz bir wordpress düşünemiyorum.
5) Film Açıklamaları. Siteye günlük 5 film yükleyerek ilerlemeyi düşünüyorum. Bu konuda film izlemeyi çok seven bir arkadaşımdan açıklamalar konusunda destek almayı planlıyorum. Vakit buldukça kendim de kısa film özetleri gireceğim.
6) Backlink ve Hitlendirme Çalışmaları. Bu konuyla alakalı da forumda takip ettiğim bazı kişiler var. Sitede belli bir film sayısına (100) ulaştıktan sonra kapılarını çalmayı düşünüyorum.
Uzun soluklu bir macera olsun istiyorum. Projeye katkılarınızı, unuttuğum veya atladığım bir nokta varsa hatırlatmanızı rica ediyorum.