Merhabalar,

İlk Digitalocean üzerinden VPS aldım ve .app domainimi Godaddy'den bu VPS'ye yönlendirdim.

Aynı anda MacOS üzerinden, Terminal kullanarak Discourse kurmaya çalışıyorum. Fakat Discourse kurulumu yaparken SMTP ayarlarını yapma aşamasına kadar gelebildim. SMTP ayarları Discourse için çok önemli olduğu yazıyordu yabancı sitelerde.

Herhangi bir SMTP serverım olmadığı için Yandex Kurumsal Mail kurarak Discourse kurulumuna devam edeceğim. Bunun için bildiğiniz gibi Yandex site doğrulaması istiyor.

Yandex'in site doğrulaması için verdiği uzun karmaşık mail adresini domain whois bilgilerine tanımlayarak, sitemi onaylatma yöntemini seçtim.

Sorun tam olarak burada başlıyor; .app domain aldığım için whois bilgilerimde tanımladığım mail görünmüyor. Sebebi ise SSL sertifikasının olmaması sanırım. Bildiğiniz gibi app uzantılı domainler sadece SSL ile aktif oluyormuş. Benimde dediğim gibi Yandex Kurumsal'a sitemi onaylatabilmem için whois bilgilerime Yandex'in verdiği maili eklemem gerekiyor ve eklesem bile whois bilgilerim sertifika olmadan görünmüyor.

Godaddy ücretsiz sertifika verdi bu sertifikayı Digitalocean Ubuntu sunucuma nasıl kurabilirim?

CSR 'yi yazın diyor oraya ne yazacağım?

Yardımlarınızı bekliyorum