Merhabalar,
Aslında PBN kuracaklar tabiki kullanabilir ama, buradaki hizmet PBN değildir. Zaten mevcut backlink gücü olan domainlerin 301 yönlendirme ile hedef domaine taşımaktır. PBN Network sonuçta riskli bir çalışmadır. Burada ise sadece domain yönlendirme vardır ve son 2 yıldır yüzlerce çalışma yapılarak test edilmiştir. Domain yönlendirmeninde Google tarafından sakıncası olmadığı Matt Cutts tarafından detaylı açıklanmıştı.
Aslında PBN kuracaklar tabiki kullanabilir ama, buradaki hizmet PBN değildir. Zaten mevcut backlink gücü olan domainlerin 301 yönlendirme ile hedef domaine taşımaktır. PBN Network sonuçta riskli bir çalışmadır. Burada ise sadece domain yönlendirme vardır ve son 2 yıldır yüzlerce çalışma yapılarak test edilmiştir. Domain yönlendirmeninde Google tarafından sakıncası olmadığı Matt Cutts tarafından detaylı açıklanmıştı.
PBN riskli ve 301 risksiz mi? Bu sektörde fazla bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyordum ancak şu anda tam aksini düşünüyorum.
Azıcık araştırma yaparsan 301'in de eskiden çok yüksek oranlarda uygulandığını, ancak zamanla Google'ın aldığı önlemler ve diğer sebepler neticesiyle etkisiz ve tehlikeli hale geldiğini görebilirsin. PBN ise tam aksi şekilde çok aktif bir şekilde kullanılmakta ve doğru yapıldığı takdirde asıl domain etkisini göstermektedir.
Domain yönlendirme zaten yasak değil, yasak olan düşmüş ve backlink profiline sahip tamamen alakasız bir siteyi 301 ile yönlendirmek.
Yaptığın şeyin bir ilk olduğunu iddia etmeye de devam ediyorsun, başlık söylediğim şekilde çelişkili. Güncelleme yapmanı tekrardan "tavsiye" ediyorum.