-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Sorumlusu
-
-
Ad Soyad
R** D**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Ben bu konudaki arkadaşların çoğu ile bazı şeyleri tartışmışımdır. Kendi doğru bildiklerimi, onların doğru bildiklerini bir şekilde birbirimizi alt etmeye çalışmışızdır. Lakin arkadaşların anlattığı gibi bunun savunulacak bir tarafı yok.
Malesef sürekli aynı şeyler ile artık emin olun ki insanların bir çoğu kandırılıyor.
Malesef bu ülkede "cumhurbaşkanı ne yaparsa doğrudur" diye bir zihniyet oluştu, ve bu çok kötü.
Malesef, sorgulamayan insanlar var, tamam bence doğru yaptığı şeyler var, olabilir. Ancak yanlış yaptığı da çok şey var. En başta ekonominin bu halini görmezden gelmek.
Madem bu ekonomi bu kadar iyi, neden dolar hala tırmanıyor? Kimi, neyi kandırıyorsunuz.
Hala insanlara " Amerikanın oyunları, şunun oyunları, 15 temmuz, dış güçler "
Yeter artık, sağa sola birşey atmaktan yorulmadınız mı?
Biraz Ekonomiyi nasıl düzeltiriz diye düşünseniz ya? 600 tane milletvekili var, kim ne işe yarıyor, birisi açıklasın?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Dijiseo
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Copywriter
-
-
Ad Soyad
İ** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%94)
Hocam siz hangi kanaldan izliyorsunuz bilmiyorum ama 4.90 a dayandı şu an.
dnaz
Back to Front End
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Software
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Okuduklarimdan anladığım kadarı ile ülkenin gidişatı pek iyi değil. Durun çok vahim gibi görünüyor.
Sanırım anlatmak istediğiniz su: eğer bu foruma saldırı olursa, Fransız İngiliz Alman
Amerikan hackerlar bu siteye saldırırsa ve bunların sonucunda wmaraci.com sitesinin hitleri düşerse ve geliri azalırsa, site yönetiminin değişmesi gerekir ?
Doğru anlamış miyim ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Böyle hızla devam ederse,
En başta yabancı firmalar ülkeden ışık hızında uzaklaşmaya başlayacak zaten yabancı firmalar için çok cazip bir ülke değildik iyice kötüye gidecek yani. Böylece ülkeye para girişi azalacağı için kriz ortamı oluşmaya başlayacak.
Sadece teknolojik ürünler değil, neredeyse her şeyimiz ithal olduğu için yurtdışından getirttiği ürünler ile üretim yapan firmalarımız, daha az üretim yapacak ve yaptığı ürünü ise daha fazla fiyattan satmak zorunda kalacaklar. Bu sebeple insanlar eskisi gibi rahat harcayamayacaklar.. Sonucunda ise para sirkülasyonu azalacak. Yani para eskisi gibi piyasada dönmeyecek. Parayı alan saklamaya, tasarruf yapmaya yönelik cephe alacak. Bu daha da vahim bir durum.
Şöyle ki, mesela siz normal durumda akşam ailenizle lokantaya giderdiniz, fakat artan fiyatlardan dolayı para tasarrufu yapmak için gitmemeye karar veriyorsunuz. Böylece lokanta sahibini etkiliyorsunuz. Lokanta sahibi ise normal şartlarda akşam evine giderken çocuğuna oyuncak alacaktı. Fakat kazancı düştüğü için o da oyuncak almamaya karar verip, oyuncak dükkanının kazancını olumsuz etkiliyor..... bu sadece bir örnekti. Bu duruma gelmememiz gerekir.
Bizi bugüne kadar ayakta tutan şey devlet politikası değildi. Bize ne kadar yüksek, faiş fiyatlar uygulanırsa uygulansın, biz lüksü ve harcamayı seven bir milletiz bu yüzden piyasamızda hep iyi para dönüyordu. Devletin bizlere yüksek vergi bağlaması bir şeyi etkilemiyordu yine de alıyorduk ısrarla.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
V** S**
-