turkkahvesi adlı üyeden alıntı

Kimlik onayı ile üyelik gelsin diyenleri anlamıyorum. Şuanda herkesin kimlik bilgileri internet ortamında geziyor. Amacı **************lık olan adam bu bilgilere zaten kolayca erişir. Bu defa da bilgiler burada kötüye kullanılsın. Ayrıca bir forum sitesinin kimlik istemesi çok abes kaçar.

Güvenli ticaret sistemini ise destekliyorum ama forum yönetimi bununla uğraşmak istemeyebilir.

Premium üye alanların sayısı bile ortadayken bu tür bir girişim ticaret ortamıni durdurur adeta. 5 lira fazla vermemek için başka yerden bir hizmet alacak binlerce insan var. Kaldı ki wmaracı halihazırda şüpheli gördüğü kişilerden kimlik onayı alıyor. Buradaki mavi tik yani onaylı uyeliğin amacı, ticaret puanı geçmişi ve kimlik bilgilerine göre onay vermek. Yani kimliğe bakıp tik verilmeyecek. Bu şekilde bir anlamı kalmıyor onay vermenin. 50 100 ticaret puanı limiti konulsun limiti geçenin bilgileri onay alsın. Ya da 20 40 60 80 diye baraj baraj rank rank onaylama olsun, müşteri en güvenilir kimse ona gidecektir zaten. Diğer dolandırma girişimlerini yapacak kişiler haliyle müşteri bulamayacaktır. Onaysız profillerin yanında da onaysız vs.. yazabilir ya da onaya şu kadar kaldı diye.

Diğer türlü gittigidiyor tarzı bir havuz içinde para durup işten sonra aktarıldığı takdirde birçok problem çıkacaktır. Çalışmayı yarıda iptal edenler, ücret iadesini haksızca isteyenler fazladan komisyon ödemeleri, gecikmeler vs vs.. yönetimin bu konuya hiç mi hiç sıcak bakacağını düşünmüyorum. Dolandırıciların %80ni premium üyelik bile almıyor tutup 30 40 ticaret puanı kasip onaylı üyelik alıp sonra dolandıracaksa bırakın dolandırsın kendisi zararlı çıkar. Bunun önüne geçemezsiniz.

Yeni uyelikler de sıkı denetim ve ticaret için onaylı profil geldigi takdirde bu iş büyük ölçüde halledilir.

Aliexpress gibi büyük çaplı ticaret siteleri bile onaylı sistemle iş yapmaktadır. Insanlar aliexpress e güvenerek değil onaylarına bakarak ürün alıyor.
Gold supplier 5 senelik üye vs.. yazıyor misal. Muşteri de biraz dikkatli olacak onaylara bakacak. O zaman bu problemler %5 10 seviyesine iner. Bir ticaret forumu icin de gayet iyi bir orandır bu.