bLaCkReaLiSt adlı üyeden alıntı

Yarına sağ çıkamayacağın da aklına hiç geliyor mu?

Şahsen yarına sağ çıkabileceğimizi düşünmüyorum, sen 10 sene ileriyi görüp resmen yaşıyorsun. Madem bu kadar ileriyi düşünebiliyorsun. Forum gibi bir yere de ihtiyacın hatta ve hatta google gibi bir yere ihtiyacın hiç yok. Ben günü birlik yaşıyorum. Benim 10 sene kadar ileriyi görme şansım yok, Allah izin verdiği sürece her gün 1 bir gün yaşayacağım.

Ölüm korkusuyla yarına sağ çikmam korkusuyla yaşanmaz. Evet bir an bile aklıma gelmiyor. Türkiye de yaşadığım halde aklıma gelmiyor. Forumda dikkat ettiysen sadece satış yapıyorum. Asil işim bu değil. Ek gelir kapım sadece. Mesleğim yapay zeka ve robotik. Burada her yaptigim isi ya da projemin konusunu acmak zorunda degilim sonucta. Bu google veya foruma ihtiyacın yok bakıs açısı çok sığ ya. Ne alaka yani her şey para mı? Vakti verimli değerlendirmek farklı iş kollarına el atmak da insanı geliştiren bir etkendir. Yani konu butünlügüyle alakasız. Futurizm gelecekcilik bir yaşam biçimidir. Geleceği görenler hayal edenler dünyaya yön verir. Burada yaptigim isleri de asla kücümsemedim kücümsemem. Amazon tek bir odada tüplü monitörle bu seviyeye geldi. Bazen bir yere gelebilmek için basamak basamak atlamak yerine her bir basamaga ayrı ayrı basıp adımlarına güvenmen gerekir. Her bir adımda bir sonraki adımdan ders alırsın ya da aynısını yaparak sekteye ugrayana kadar devam edersin. Her bir basamak sana farklı bir vizyon bakış acısı kazandırır. Adım adım atlarken hizli gidersin fakat bir düsüste bir daha adim atamama ihtimalin ve cok daha geriye dusme gitme ihtimalin de var. O yüzden elbette geleceğe dair projelerim var. Hayallerim var. Bu konuda her gecen gün donaninimim artiyor kendimi bircok alanda gelistirmeye calisiyorum.

Fakat senin zihniyetinde bunlar yapılmaz. Yani yarin öleceğim zihniyeti ile yarını düsünmekten vazgecmemelisin. Gülün dikeni var diye gülden vazgecilmemesi gerektigi gibi. Bazı güzelliklerin yolu birtakım acılar risklerle doludur. Hayat dediğin şeyin tamamı bir risktir zaten. Uyurken ölme olasiligin var duşta ölme riskin var. Balkonda otururken düsme riskin var. Kafani carpsan bir yere ölme riski var. Ufak bir bocek soksa ölme riskin var. Var da var. Bunlar seni gelecegi dusunmekten sogutuyorsa bir sey diyemecegim. Hayata bakis acilarimiz farkli demekki.

Iyi geceler.