Eskiden yapılan şeylerin sonsuza kadar aynı kuralla ve sistemle devam edip etmemesi insanlara kalmış birşey , insanlar değiştikçe sistemler ve uygulama şekilleri de değişiyor bundan 20 sene önce "Youtuber" diye birşey yoktu insanlar meslek olarak makale yazarlığı yapmıyordu. Gelişen dünya ile birlikte yeni standartlar oluştu , alttan gelen nesil sürekli sistemden rahatsızdı ve değiştirmeye çalıştı daha kolay öğreniyor daha kolay ayak uyduruyordu. Bu tıpkı eskiden bu meslekler yoktu dememiz gibi aslinda eskinin eskisindede bu meslekler yoktu yani bizden sonrada bu meslekler değişiklik gösterecektir demek oluyor.

Konumuza gelecek olursak artık insanlar kendi işini tabiri caizse yaratıyor -buna işini kuruyor demek tam olarak yapılan faaliyeti ifade etmiyor artık- .Düşünün dükkan açmiyorsunuz internet sitesi açıyorsunuz.

Peki sadece bunlarla mı sınırlı yani bunlarda türetilemez mi ?

İşte yine bugüne kadar olduğu gibi birilerinin aklına yeni fikirler gelecek uygulayacak ve para kazanacak sonra peşinden diğerleri gidecek birilerinin öncü olması gerek peki bu neden siz olmayasınız?

Yani demek istediğim şu tamam yakın zamanda denenmiş ve para kazandıran artik meslek olabilecek bir seviyeye gelmiş işlerin aksine kendimize yeni mesleklerde geliştirmeliyiz. Bugün makale satışından para kazananlar var diye sende makale yazarak para kazanmak zorunda değilsin.

Hadi şimdi bu konunun altında yapilabilecek kağıt uzerinde düşündüğünüz birilerinin harekete geçmesini sağlayacak potansiyele sahip fikirlerimizden bahsedelim.