100.000 kişi 10.000 TL'yi dolara çevirip sonra TL almasının ekonomi de birşeyi değiştirmediğini mi iddia ediyorsunuz ben mi yanlış anladım.
Emin ol 100.000'den kat kat fazlası var böyle 3 5 kuruşun peşinde koşan
Emin ol 100.000'den kat kat fazlası var böyle 3 5 kuruşun peşinde koşan
O bahsettiğin meblağlar para değil. Devletin yönetimindeki kişilerin dolarları var milyonlarca dolar. Önce onları sorgulamak lazim. Dolar almanın veya bozmanın bir faydası yok evet. Sonuçlari değiştiremezsin sebepleri değiştirmelisin.
Dolar aldıkça TL daha da değer kaybetmiyor. Üretim azalınca issizlik artınca, merkez bankası baskı altında olunca, iç dış siyasi denge bozuk olunca, eğitim berbatlaşınca dolar düşmez duşmeyecek. Haliyle daha da yükselecek bir şey üzerinden kâr yapmak istemenin nesi garip anlamadım? Sen dolar alsan da almasan da yükselecek. Devlet köprüden hastaneden gelen paraları ne olarak alıp ne olarak aktarıyor önce bunları araştır lütfen. Halk en son mevzu. Devletin her şeyi dolara bağlı. Koin mi bu dolar alınca yükselsin bozunca düşsün yapmayın arkadaşlar, her sabah bas bas bağırıyor ekonomistler onları dinleyin bari.
1 10 50 milyon devlet icin para değildir bu arada. Devletin su anki borcu 320 Milyar dolar zaten cart curtu cıkar 255 milyar dolara düşüyor ödeme günü de geliyor.