Wordpress üzerine pratik kullanım bilgileri serisinde yeni bölüme hoş geldiniz!
Web sitenizde içeriklerinizi üretirken dikkat etmeniz gereken en önemli husus "istikrar"dır. Bir gün 3 tane içerik yayınlayıp 1 ay hiç içerik yayınlamamak özellikle arama motorları gözünde pek iyi izlenimler doğurmaz.
Sadece bu sebepten dolayı değil aynı zamanda boş vakitlerinizde biriktirdiğiniz içerikleri belli aralıklarla yayınlayıp sitenizi sıcak ve aktif tutmak isteyebilirsiniz. Ya da kışın bol bol yazdığınız ve depoladığınız yazıları yaz tatilinde denize girerken birer birer yayınlamak isteyebilirsiniz.
Tam da bu noktada işinizi görebilecek şahane bir konuyla karşınızdayım. Bu konuda Wordpress'in az bilinen harika bir özelliğini daha gün yüzüne çıkarıyoruz: Zamanlanmış yazılar.
Wordpress'te yazılarınızı nasıl zamanlayabilirsiniz?
Lafı hiiiiç uzatmayalım. Hemen Wordpress tabanlı web sitenizde içeriklerinizi nasıl ileri bir tarihte yayınlanacak şekilde zamanlayacağınıza göz atalım. Adımlar oldukça basit.
İşte o adımlar:
1. Adım: Yazınızı yayına hazır bir şekilde yazın.
2. Adım: Yazı düzenleme ekranında sağ tarafta yer alan "Yayımla" bölümünden "Hemen yayımla" ifadesinin yanındaki "Düzenle" butonuna tıklayın.
3. Adım: Düzenle butonuna tıkladıktan sonra yazınızın yayınlanmasını istediğiniz günü, ayı, yılı hatta saat ve dakikayı seçebilmeniz için tarih belirleme alanı açılacaktır. Bu alandan istediğiniz tarihi ve saati seçip "Tamam" butonuna tıklayın.
4. Adım: "Tamam" butonuna tıkladıktan sonra başlangıçta "Hemen yayımla" olarak görünen ifadenin " Zamanla: 2 Eki 2018 @ 19:40" gibi bir ifadeye dönüştüğünü göreceksiniz. Şimdi son olarak "Yayımla" bölümünün sağ alt köşesindeki mavi "Zamanla" butonuna tıklayın ve keyfinize bakın. Bu yazınız belirttiğiniz gün ve saatte siz sitenizde giriş yapmış olmasanız bile otomatik olarak yayınlanacaktır.
Hadi gelin tüm bu işlemlere bir de GIF olarak göz atalım:
İşte bu kadar! Siz de biriktirdiğiniz yazıları zaman yayarak otomatik olarak paylaşmak ve hem iş yükünüzü hafifletmek hem de sitenizi canlı tutmak için Wordpress'in bu enfes özelliğinden mutlaka yararlanın!
Hepinize mutlu bloglamalar!