HiperActive adlı üyeden alıntı

Üniversiteler genel programlarına YKS ve TYT puanlarıyla birlikte alım yapıyorlar. Fakat ön lisans programlarında TYT yeterli sanırım. Aynı anda iki üniversite okuyabilirsin, bunun içinde bir tane üniversiteyi örgün diğerini de açık lisans programı kapsamında okuman gerekiyor.
Edit: unutmadan belirteyim aynı anda iki farklı üniversitede bulunan bölümleri okuyabilirsin. Yani her iki bölümü tek üniversitede okuman mümkün değildir.


Çift anadal ve yandal diye bir şey var. Aynı üniversitede 2 bölüm okunabilir.

Soruna gelirsek. 4 yıllık bir üniversitede okuyorsun ve üniversite ne olursa olsun yönetmelikte devam zorunluluğu ortaya atıyor. Sen bu sırada farklı bir üniversiteye başlayacağım diyorsun. Peki devam zorunluluğunu yönetmelik anlamında nasıl halledeceksin? Halledemezsin. Olayın detayını bilmene bile gerek yok. Bu kısım mantık için yeterli.

üniversitede okuyorsan İstanbul üniversitesi veya Anadolu üniversitesi AÖF 'e başvurabilirsin. İkinci üniversite olarak açıktan okuman mümkün. Fakat bu seneki tyt puanın vs. önemli değil burası için. Ben mesela Marmara Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Aynı zamanda AÖF'te Marka İletişimi bölümünü okuyorum.