-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Haber siteleri gibi bir illet oldukça her türlü risk çıkabilir karşımıza . Adamlar yüz satırın doksanını sapır saçma , sadece anahtar kelimelerden oluşan bilgi çöplüğüne dönüştürüyorlar . Geri kalan on satırı ziyaretçi bulmaya çalışıyor . Google her şeyi bu kadar didiklerken neden haber sitelerine de el atmıyor ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Anestezi
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sosyal medyanın bu durumda payı büyük.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
IT Manager
-
-
Ad Soyad
I** K**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Neredeyse her ay algoritma güncellemesi geliyor.
Google sürekli yeni özellikler katıyor ve bir çok araştırma yapıyor. Bence bu ve sosyal medya'dan dolayı çok değişkenlik gösteriyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
ASametYildirim adlı üyeden alıntı
Ben bir farklılık göremedim. Geçen yılda 4-5 ay sonra site hitlendi. Bu sene açtığım yeni site de :)
Being ankette son kısımda burada ne demek istedin anlayamadım yoksa ifade felan mı yapacaktın :)
Anladığım kadarıyla mikrofonla yazmış :) yoksa bir neden olsun :)
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Benimde açalı 1 ay olacak internet sitemi. Önceden tecrübem olan bir alanda açtım yine internet sitemi. Ayrıca site ilgi alanıma da giriyor hatta tam merkezinde diyebilirim. Amacım şu şekildeydi. Sektörün içinden olduğum için gereken(kemik) makaleleri tespit edip google sıralama kasmak ve 2. olarak da Facebook üzerinden direk kitlenin hitini almak.
Sitem 1 aylık olmasına rağmen google sıralama kastığım konularda yazdığım birçok makale +1K kelime ve gerçekten özgün, resimlerine kadar. Şuan birçoğu 1. 2. ve 3. sayfa da yer alıyor. Artış da devam ediyor.
Günlük sosyal medya ve google aramalar ile minimum +200 kişi siteme uğruyor. Yani hedef kitleye ulaşabileceğiniz bir durum varsa bence 2018 yılında internet sitesi açmak pek zor da değil.
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu duruma rekabetin önemi büyük olsa da aslında içeriğin kategorisinin büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu yıl içerisinde bir kaç çalışma başlattım. Kimisi tahminimden çok fazla ilgi gördü, kimisi ise tahminimden çok aşağıda kaldı. İnsanların ilgisi artık çok çabuk kayabiliyor. Moda bile artık yıllık değil günlük değişiyor neredeyse. Fakat bazı kategorilere ilgi bu kadar büyük oranda değişim göstermiyor. Bu tür kategoriler bulmak yani temeli sağlam bir yere atmak gerek.
Bir diğer durum web sitelerinin trafik kaynaklarının neredeyse tamamını oluşturan Google arama motoru artık çok gelişti ve daha sezgisel çalışıyor. Bunu kabul etmeliyiz ki genele baktığımızda kaliteli içerikler bir şekilde diğerlerinin arasından sıyrılmayı başarıyor. Hem bir web yöneticisi hemde bir web kullanıcısı olarak şunu çok iyi anlayabiliyorum son bir iki yılda; Web üzerinde işini kurumsallık kalitesinde profesyonelce yapan kişiler çoğalıyor ve bu yarışta ön sıralarda olabilmek için buna ayak uydurmak gerekiyor. Kaliteli içerik ve insanların ilgisini iyi analiz ederek çok güzel geri dönüş almak mümkün. Bunu biliyoruz fakat nedense yeterince başaramıyoruz gibi görünüyor.
Mesela şuanda içerisinde 5-6 içerik bulunan bir sitem mesela oldukça iyi dönüşlere ve gösterimlere sahip.
Şuan öyle bir durum oluştu ki 10k içeriği olan site yeri geliyor 10 tane içeriği olan siteden daha az ilgi görüyor ve dolayısıyla daha az kazanıyor.
Örneğin; Geçtiğimiz gün bir konuda ders ve döküman araştırması yaparken ilk sayfada bir siteye denk geldim. Site tasarımı 90'lı yıllardan kalma gibiydi fakat içerisinde paylaşılan içerik maddi ve manevi olarak çok değerliydi. Kendi alanında evrensel olarak öğretim görevi ve danışmanlığı yapan bir mühendis abimiz bundan bir kaç yıl önce ücretli olarak insanlara verdiği eğitim ve ders içeriklerini bu siteden yayınlamaya başlamış içerik gerçekten profesyonel yani üniversite düzeyinde bir içerik ve sunum hazırlamış şimdi ben bu konudaki bir site sahibi olsam bu derece bir kalite ile nasıl baş edebilirim ki?
Artık bir şeyleri ya gerçekten hakkıyla yapacağız yada hakkıyla yapanların arkasından bakacağız.
Bir kaç yıl öncesine kadar yurt dışından crack çıkmasını beklerdik warez paylaşım için, şimdilerde crack'i bile kendisi yapan, kodlayan kişi ve ekipler var.
4 yıl önce slayt videolar ile youtuber olan vatandaşlar şimdilerde alıyor eline bir mikrofon çıkıyor sokakta profesyonel bir muhabir gibi röportaj yapıyor. Kimisi film çeviriyor.
Kısacası oturma devri bitti, artık koşturma devrindeyiz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
ASametYildirim ve
KomanBeğrek o takıldığınız kısım sosyal medya mizahı :D Eğer çok sık vakit geçirmiyorsanız anlayamayabilirsiniz :)
Marstyson geçtiğimiz gün forumda bir konu paylaşmıştık:
Anahtar Kelime Çorbasına Dönmüş İçerikler Neden Sizden Yukarıda Olabilirler?Bu içeriğe ve Türk Google çalışanı Fatih Bey'e Twitter'dan bu durumu sormuştuk. Adamlar ne kadar anahtar kelime çorbası yaparlarsa yapsın diğer 200 Google faktörünün çoğunluğunu sağladıkları için üst sıralarda yer almayı başarabiliyorlar.
Diğer yorumlayan tüm arkadaşların da yorumlarını birer birer okudum ve hepsine ayrı ayrı katıldığım için tekrar yorum yapmadım. Hepinizin haklılık payı var.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.