worldww adlı üyeden alıntı

Hocam ben burda tohum konusunda yorum yaptım. Ama dediğim gibi bazı çiftçiler kendilerine verilen tohum desteğini kötüye kullanıyorlar. Bizzat gordugum icin boyle net konusabiliyorum.

Yerli tohum kısırlaştığindan çok az ürun veriyor. Zaten çiftci kan ağlıyor haliyle eline hicbir sey kalmiyor aksine zarar ediyor. Ithal tohumla en azindan başa baş gidebilir gelir gider oranı. Ha diyeceksin yaptıkları dogru mu değil ama ne yapsinlar sen bana söyle?

Israilden tohum alan zaten devletin kendisi. Devletin genel olarak yerli tohuma tesvigi yok cunku bu sekilde cok daha zararli cikilir isin icinden. Tohum kisirlasmis üretim zaten az iyice azalır. O yuzden sertifikalı dedikleri israil benzeri ulkelerden alinan tohumlar durumu simdilik patates sarimsak sogan ithalati gibi ithalatlarla kurtariyor.

Ha kanser orani artıyor hastalik hastasi oluyoruz o ayri. Yukarida bahsettim 1999 yilinda adnan oktarin sag kolu oktay babuna 120 ünite kan toplamıs sonra kanlar ortadan kaybolmuştu. Meger israile göndermişler. Onlar da gen haritamizi cikarip buna uygun hastalikli tohum uretiyormus. Yani meyilli oldugumuz hastalıkların oranı artıyor yetmiyor yeni hastaliklar da cikiyor. Kanser grafik oranina ve beslenmenin kanserdeki rolune bakabilirsin.