-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Kuyumcu
-
-
Ad Soyad
Y** G**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Okudum. Bir tane ön lisans bir tane de lisans diplomam var.
Okumaktan pişman değilim. Yanlış bölüm okumaktan pişmanım.İstediğim bölümü okuyamamaktan pişmanım.
Şu an ki mesleğimin bana uygun olmadığını 2 sene önce farkettim ve acısını çekiyorum.
İnsan okumaktan pişman olmaz.
İş kurma düşüncen varsa askerliğini kısa dönem yapmak istersen açıktan okuyabilirsin. Sadece 30 yaşına 40 yaşına geldiğinde pişman olmayacak bir yol çiz kendine. Hakkında hayırlısı olsun.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Okumadım pişman değilim, lisede bıraktım. İş hayatına atıldım, severek çalışıyorum. Bir yandan açıktan liseyide hobi amaçlı bitirdim ve üniversite sınavına girdim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Developer/Bilgisayar Müh.
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Okudum fakat ben pişman tarafta yer alıyorum. Okulun bana kattığı şeyler tabi ki oldu. Fakat elimde internet varken belirli bir zekaya sahipken her şeyi okumadan da öğrenebilirdim. İş hayatımda çok daha farklı yerlerde olurdum. Fakat birde şöyle bir yanı var..
Mühendis bey
Bu ayrı bir prestijdir. Bunu sakın unutma bu bilgilere sahip de olsam bazı kurumlara gittiğim zaman kovalama ihtimalleri vardı. Şimdi bir saygınlık bir prestij katan bu kelimenin bana kazandırdıkları sayesinde biraz daha rahat yol katediyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
İşletme Bilgi Yönetimi okuyorum. Sırf diploma olsun diye. Okuyor olduğum için mutluyum. Okulda gördüğüm konuları okula gitmeseydim kesinlikle araştırmazdım. Ayrıca bu konular üzerine kendimi geliştirip sertifika almazdım. İş açısından bakar isek artık lise mezunları çok daha çabuk işe giriyor. Çünkü okuyan elemandan ziyade okumayan kişiye olan talep daha fazla.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Ygtgnn adlı üyeden alıntı
Okudum. Bir tane ön lisans bir tane de lisans diplomam var.
Okumaktan pişman değilim. Yanlış bölüm okumaktan pişmanım.İstediğim bölümü okuyamamaktan pişmanım.
Şu an ki mesleğimin bana uygun olmadığını 2 sene önce farkettim ve acısını çekiyorum.
İnsan okumaktan pişman olmaz.
İş kurma düşüncen varsa askerliğini kısa dönem yapmak istersen açıktan okuyabilirsin. Sadece 30 yaşına 40 yaşına geldiğinde pişman olmayacak bir yol çiz kendine. Hakkında hayırlısı olsun.
Haklısınız hocam teşekkür ederim değerli yorumunuz ve iyi dilekleriniz için.
GELİRLİ SİTELERİNİZİ SATIN ALIYORUM. PM ATABİLİRSİNİZ.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
faruk16 adlı üyeden alıntı
Okumadım pişman değilim, lisede bıraktım. İş hayatına atıldım, severek çalışıyorum. Bir yandan açıktan liseyide hobi amaçlı bitirdim ve üniversite sınavına girdim.
teşekkürler hocam. bende öyle düşünüyorum. hakkımızda hayırlısı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
BugraGulay adlı üyeden alıntı
Okudum fakat ben pişman tarafta yer alıyorum. Okulun bana kattığı şeyler tabi ki oldu. Fakat elimde internet varken belirli bir zekaya sahipken her şeyi okumadan da öğrenebilirdim. İş hayatımda çok daha farklı yerlerde olurdum. Fakat birde şöyle bir yanı var..
Mühendis bey
Bu ayrı bir prestijdir. Bunu sakın unutma bu bilgilere sahip de olsam bazı kurumlara gittiğim zaman kovalama ihtimalleri vardı. Şimdi bir saygınlık bir prestij katan bu kelimenin bana kazandırdıkları sayesinde biraz daha rahat yol katediyorum
Tabikide hocam dediklerinizde kısmen haklısınız ama herşey ünvan değil bence. İnsan bir ortama veya bir kuruma gittiğinde düşünceleri ile ufku ile yetenekleri ile ve davranışları ile değer görmektedir. Tabi ortamından ortamına değişmekte. Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
anilcagliyan adlı üyeden alıntı
İşletme Bilgi Yönetimi okuyorum. Sırf diploma olsun diye. Okuyor olduğum için mutluyum. Okulda gördüğüm konuları okula gitmeseydim kesinlikle araştırmazdım. Ayrıca bu konular üzerine kendimi geliştirip sertifika almazdım. İş açısından bakar isek artık lise mezunları çok daha çabuk işe giriyor. Çünkü okuyan elemandan ziyade okumayan kişiye olan talep daha fazla.
Aslında bakarsanız hocam diploma olsun diye okumak bana anlamsız geliyor. Yanlış anlaşılmasın bana sadece tabiki de okuyanlara saygım var. Şöyle diyeyim ben hızlı yaşamak ve hızlı kazanmak isteyen birisiyim ve okul benim koskocaman 4 yılımı çalacak ve bu 4 yıl 100.000 para demek.Ama sertifika konularında haklısınız, çok önemliler. Bende dış ticaret sertifikası almayı düşünüyorum en azından eğitimlerine gideceğim. Çünkü ihracata karşı olumlu düşüncelerim var. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
SpeedTroller maalesef ki bende tam tersi hataya düştüm. Sağlık meslek liseleri benim girdiğim seneye kadar çok değerli bir liseydi. Puanları anadolu liselerinden yüksek, mezun verdiği öğrenciler direkt hastanelerde göreve başlayabiliyordu. Fakat benim girdiğim sene yeni yönetmelik geldi ve üniversite zorunlu koşuldu meslek için. Fakat unuttukları bişey vardı biz anadolu liseleriyle yarışacak kadar YKS sınavına hazır değildik. 4 sene boyunca YKS üzerine yontulan öğrenci ile son sene çalışan öğrenci tabikide bir olamaz. O nedenledir ki Eğitim sisteminin boşluğu, gerizekalı bir güruh ortaya çıkardı. Şu anda ortada gezen ne yapacağını bilmeyen on binlerce sağlık meslek mezunu genç var. Yaptığı hataların hala arkasında durmayan bir de bakanlık. Diyeceklerim bu kadar.