Elon Musk bir röportajında: “Kaliforniya’da başlamasaydım, başardıklarımı yapamazdım.” diyerek işi için (SpaceX) konumun başarıda öneminin büyük olduğuna vurgu yapmıştı. Benzer şekilde birçok arkadaşımızın da ”Aynı işi Amerika’da yapsaydım, dikdörtgenli köşeydim.” ifadelerine zaman zaman forumda tanıklık ediyoruz. Tüm bunların ışığında sizlere şunu sorarak ince bir beyin fırtınası oluşturmak istiyorum:
Sizce, yaptığınız işte başarılı olmak için lokasyonun ne gibi önemi var ve neden bu şekilde düşünüyorsunuz?
WM Aracı grup toplantılarından beni tanıyan veya dışarda özel olarak görüştüğüm kıymetli arkadaşlar (çoğunlukla) İstanbul’da yaşadığımı biliyordur. Aynı şekilde ben de Musk’a katılıyorum. Zira İstanbul’da her istediğinizde açık havada çalışmak için ferah bir yere gidemiyor, gitseniz de geri dönemiyorsunuz (trafik malum).
Herhalde bu satırları Rocky Dağları’nda ya da ülkemizde sessiz sakin bir kasaba kenarında yazsam daha mutlu ve başarılı olurdum diye düşünüyorum :D
Sizlerin bu konudaki düşünceleri neler? Cevap verirken lütfen siyasi polemiklerden uzak durur, ne iş yaptığınızı da değinirseniz sevinirim.