millet olayı anlamamış galiba, musk ın dediği; böyle gelişmiş ve imkanları bol olan bir şehirde doğmasaydım, şimdi asgari ücretli ameleydim. bizim ülkede harcanan insanlara güzel bir atıf da olabilirmiş bak..
yani, bu kesinlikle wm ile sınırlı kalacak bir şey değil. hayatın tüm alanında etkili bir şeydir. coğrafya kaderdir.. gönül isterdi ki paşam ve türk milleti bu güzel ülkeyi kurup, geliştirmek için muazzam çabalarını sonraki ve şuanki mevcut hükümetl berbat etmeseydi şuan coğrafyamız gelişmiş ülkeler arasındaydı. özellikle 2000 ler ve sonrası, ülkeler büyük teknolojik gelişmelerle uğraştı ve büyüdü. peki biz ne olduk? ülke daha berbat daha huzursuz ve neredeyse tüm dünyaya kafa tutan bir ülke olacakken, ki dünya bir çok ilki türkiyenin kuruluş dönemlerinde yaşamıştır. insan hakları, havacılık ve eğitim de bizden geride olan bir çok ülke şuan bize kahkaha atıyor.
işin özü, tabii ki önemli. dolar 5 lira olmuş, en basiti sen bir domaine, sunucuya wm ile ilgili ne haltlar varsa artık el alemden 5 kat daha fazla ödeyeceksin. ve ödediğin 5 katla kazanacakların el alemden 5 kat daha düşük olacak... bu basit ve güncel bir örnek, daha milyon tane coğrafyanın wm üstünde etkilerini sayabiliriz.