Çevre tasarımı büyük önem arz ediyor sanırım. Etrafına seninle aynı vizyona sahip insanları toparlar ve aynı şeyleri araç ve aynı şeyleri amaç olarak edinirseniz birlikte yükselebilirsiniz. Büyük işler büyük ekiplerin çalışması sonucu ortaya çıkıyor ama bu büyük işler her zaman küçük başlıyor.


Sevdiğiniz işi yapmak istiyorsanız, sevdiğiniz işe karşı bir talep olması lazım. Kimsenin ilgisini çekmeyen bir işten kazanç sağlayamazsınız.

Son olarak yaptığınız işi sevmeniz gerekmiyor. Bunu kavrayamıyoruz. Sevmediğimiz bir işte çok iyiysek ve buna karşı bir talep varsa çok rahatlıkla o alanda öne çıkabiliriz ve bu da para eder. Konu yine araçlar ve amaçlara geliyor. Siz gerçekte neyi istiyorsunuz? Çok para kazanmayı, çok tanınır olmayı falandı filandı uzuyor gidiyor mevzu.

Kısaca yaşanılan konumun bir önemi yok. Çevre tasarımı, araçlar ve amaçlar konusunu belirleyip birçok işe girişip, birçok deneyim kazandıktan sonra yol önünüzde açılacaktır. Tecrübeyle sabit değil şayet Tüm bunları düşünüyor olmama rağmen herhangi bir vizyon ve misyona sahip değilim.