lostyazilim
tr.link

Mysql de Json veri güncelleme

7 Mesajlar 1.916 Okunma
acebozum
tr.link

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba bi script yazmaktayım veritabanında bi sütunu json veri tanımladım
veri eklemede sorun yok güncellemede sorun çıkmakta
tablo yapım
ayar
id int 11 ai
baslik varchar 100
link vsrchar 150
sosyal text json
webm text json
json çıktısı
{"google":"","bing":"","yandex":"","qwant":""}sql sorgum
update ayar set webm=json_replace(webm,"$.google","gddgesvhrwwg")

bu kodu çalıştırdığımda
1305 davt.ayar.Json_replace function does not exists hatası vermekte
bu hatayı araştırdığımda Mysql betiğinin eski sürüm olduğunu öğrendim ve şuan güncelleyemiyorum
sitemdeki mysql güncel 5.6 sürümü kullanmakta tablo oluşturmak istedim(denemek için) tablo ekleme alanında mime tipi yoktu
uzatmadan json verileri ksybetmeden nasıl güncellleriz önerilerinizi bekliyorum ?

wmaraci
reklam

Caesar Caesar ich bin /root Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 77 / 558
  • Ticaret 10, (%100)

$veri = array(
"key" => "value"
);
$json_data = json_encode($veri);
$upt = mysql_query("update tablo set field = ".mysql_escape_string($json_data)." where field = 'hobele'");

>/dev/null 2>&1

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Eski bir versiyon kullandığın için henüz olmayan bir şeyi kullanmaya çalışıyorsun. Bunu farketmişsindir zaten. Sorununa gelecek olursak bu işi aracılar kullanarak yapabilirsin gibi görünüyor. php decode/encode ve de mysql string kullanarak. Buraya bir göz at. https://stackoverflow.com/questions/37816269/how-to-get-values-from-mysql5-6-column-if-that-contains-json-document-as-strin/37816741

Ek olarak konu dışı; bu barındırma firmalarının aşırı temkinleri aslında yazılım ve yazılımcılara büyük zarar veriyor. Sırf barındırma sağlayıcıları yüzünden bir çok yazılımcı eskiye uymak zorunda kalıyor ve yaptıkları yazılım geri kalmış bir yazılım olarak hayata geçiyor. Bilmiyorum halen sonsuza kadar php 5.6 ve mysql 5.6 mı kullanmayı planlıyorlar.
ismail03 mxaksoy

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

Caesar adlı üyeden alıntı

$veri = array(
"key" => "value"
);
$json_data = json_encode($veri);
$upt = mysql_query("update tablo set field = ".mysql_escape_string($json_data)." where field = 'hobele'");

önerdiğiniz yapı çok elverişli değil hocam
(Güncellemede form boş gönderildiğinde sıfırlıyor.) O yüzden uğraştırıyor.
Xammp Mysql sürümü güncelleme yi bi öğrensem :D sorunu çözeceğim ama

cihaneken adlı üyeden alıntı

Eski bir versiyon kullandığın için henüz olmayan bir şeyi kullanmaya çalışıyorsun. Bunu farketmişsindir zaten. Sorununa gelecek olursak bu işi aracılar kullanarak yapabilirsin gibi görünüyor. php decode/encode ve de mysql string kullanarak. Buraya bir göz at. https://stackoverflow.com/questions/37816269/how-to-get-values-from-mysql5-6-column-if-that-contains-json-document-as-strin/37816741

Ek olarak konu dışı; bu barındırma firmalarının aşırı temkinleri aslında yazılım ve yazılımcılara büyük zarar veriyor. Sırf barındırma sağlayıcıları yüzünden bir çok yazılımcı eskiye uymak zorunda kalıyor ve yaptıkları yazılım geri kalmış bir yazılım olarak hayata geçiyor. Bilmiyorum halen sonsuza kadar php 5.6 ve mysql 5.6 mı kullanmayı planlıyorlar.

Bunun farkındayım hocam önce xammp güncelledim ancak mysql sürümü güncellenmedi. Xammp mysql sürümünü yükseltmem gerekiyor. İnternette aradım bulamadım

wmaraci
wmaraci

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Xampp mysql değil mariadb kullanıyor fakat şansızlık ki son xampp sürümündeki mariadb 10.1 henüz Json desteklemiyor. Bir takım yöntemler ile güncellenebiliyormuş fakat sorunsuz çalışırmı bilmiyorum bunun yerine tavsiyem. Ek olarak Wamp server kurabilirsin. Wamp server son sürümde belirtildiği üzere: Wampserver 3.1.0 64 bit x64 – Apache 2.4.27 – PHP 5.6.31, 7.0.23, 7.1.9 – MySQL 5.7.19 – MariaDB 10.2.8 – PhpMyAdmin 4.7.4 – Adminer 4.3.1 – PhpSysInfo 3.2.7 barındırmakta.

https://sourceforge.net/projects/wampserver/files/WampServer%203/WampServer%203.0.0/

Bu arada inceleme yaparken şöyle bir de blog yazısı buldum. https://mariadb.com/resources/blog/json-mariadb-102

Caesar Caesar ich bin /root Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 837
  • Beğeniler 77 / 558
  • Ticaret 10, (%100)

ismail03 adlı üyeden alıntı

önerdiğiniz yapı çok elverişli değil hocam
(Güncellemede form boş gönderildiğinde sıfırlıyor.) O yüzden uğraştırıyor.
Xammp Mysql sürümü güncelleme yi bi öğrensem :D sorunu çözeceğim ama

Bunun farkındayım hocam önce xammp güncelledim ancak mysql sürümü güncellenmedi. Xammp mysql sürümünü yükseltmem gerekiyor. İnternette aradım bulamadım

Formu check edersin o zaman? Formu check etmeden mi işliyorsun?

>/dev/null 2>&1

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

Caesar adlı üyeden alıntı

Formu check edersin o zaman? Formu check etmeden mi işliyorsun?

Json veri tipinde yaşadığım en büyük sorun veri güncelleme.
Formda sadece bi alanı güncellemek istersin json tipinde olduğundan diğer verileride güncellemem gerekiyo bildiğiniz bi yöntem yada kullandığınız bi fonksiyon/kod parçacığı varsa önerirseniz çok memnun olurum :)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Xampp mysql değil mariadb kullanıyor fakat şansızlık ki son xampp sürümündeki mariadb 10.1 henüz Json desteklemiyor. Bir takım yöntemler ile güncellenebiliyormuş fakat sorunsuz çalışırmı bilmiyorum bunun yerine tavsiyem. Ek olarak Wamp server kurabilirsin. Wamp server son sürümde belirtildiği üzere: Wampserver 3.1.0 64 bit x64 – Apache 2.4.27 – PHP 5.6.31, 7.0.23, 7.1.9 – MySQL 5.7.19 – MariaDB 10.2.8 – PhpMyAdmin 4.7.4 – Adminer 4.3.1 – PhpSysInfo 3.2.7 barındırmakta.

https://sourceforge.net/projects/wampserver/files/WampServer%203/WampServer%203.0.0/

Bu arada inceleme yaparken şöyle bir de blog yazısı buldum. https://mariadb.com/resources/blog/json-mariadb-102

Makaleleri didik didik ettim ancak xammp modül güncelleme hakkında hiçbir bilgi yok. Bende Wamp kurdum şuan :)Hepinize teşekkür ederim xammp için çözüm yok gibi sanırım
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al