$veri = array(
"key" => "value"
);
$json_data = json_encode($veri);
$upt = mysql_query("update tablo set field = ".mysql_escape_string($json_data)." where field = 'hobele'");
önerdiğiniz yapı çok elverişli değil hocam
(Güncellemede form boş gönderildiğinde sıfırlıyor.) O yüzden uğraştırıyor.
Xammp Mysql sürümü güncelleme yi bi öğrensem :D sorunu çözeceğim ama
Eski bir versiyon kullandığın için henüz olmayan bir şeyi kullanmaya çalışıyorsun. Bunu farketmişsindir zaten. Sorununa gelecek olursak bu işi aracılar kullanarak yapabilirsin gibi görünüyor. php decode/encode ve de mysql string kullanarak. Buraya bir göz at. https://stackoverflow.com/questions/37816269/how-to-get-values-from-mysql5-6-column-if-that-contains-json-document-as-strin/37816741
Ek olarak konu dışı; bu barındırma firmalarının aşırı temkinleri aslında yazılım ve yazılımcılara büyük zarar veriyor. Sırf barındırma sağlayıcıları yüzünden bir çok yazılımcı eskiye uymak zorunda kalıyor ve yaptıkları yazılım geri kalmış bir yazılım olarak hayata geçiyor. Bilmiyorum halen sonsuza kadar php 5.6 ve mysql 5.6 mı kullanmayı planlıyorlar.
Ek olarak konu dışı; bu barındırma firmalarının aşırı temkinleri aslında yazılım ve yazılımcılara büyük zarar veriyor. Sırf barındırma sağlayıcıları yüzünden bir çok yazılımcı eskiye uymak zorunda kalıyor ve yaptıkları yazılım geri kalmış bir yazılım olarak hayata geçiyor. Bilmiyorum halen sonsuza kadar php 5.6 ve mysql 5.6 mı kullanmayı planlıyorlar.
Bunun farkındayım hocam önce xammp güncelledim ancak mysql sürümü güncellenmedi. Xammp mysql sürümünü yükseltmem gerekiyor. İnternette aradım bulamadım