oskan
Ücretli forum yazılımlarını daha önce hiç kullanmadım. O yüzden bir şey söyleyemem. Ücretsiz olarak MyBB ya da phpBB önerebilirim.
2009 senesinde ilk olarak phpBB ile forum kurdum yaklaşık 1 sene sonra MyBB taşıdım. Tabi şu anki sürümlerde çok farklılıklar var. Yaklaşık 1 aydır iki yazılımın son sürümlerini inceliyorum ve tercihimi phpBB den yana yaptım.
MyBB varsayılan teması mobil desteklemiyor(v1.9 sürümünde geleceği söyleniyor). Mobil destekli farklı temalar bulmalısın. phpBB varsayılan teması mobil destekliyor ve bir kaç değişiklikle kendine özgü hale getirebilirsin. Tabi yine 3. parti farklı temalarda mevcut.
phpBB, MyBB yazılımına göre özellikleri daha az(tabi eksik özellikler phpBB eklentileri ile kapatılabilir) ama benim tercihim yinede phpBB den yana olurdu(oldu da).
Aralarındaki gözle görülür en belirgin fark MyBB'de portal sayfası olması.
MyBB tema kodlarını veritabanında saklıyor. Adminden değişiklik yapabiliyorsun ama her yeni sürümde yapılan değişiklikleri kontrol etmesi dosya tabanlı temaya bana göre daha zor.
phpBB teması mobil desteği var.
Bunların dışında da özellik farklılıkları var tabi ama bunları tek tek saymak mümkün değil.
Çok karasız kalırsan localhostta her ikisini de kur ve kontrol et. Hangisi kafana yatarsa onu tercih et. Şahsen ben öyle yaptım.