lostyazilim

Google Anında Index - Sınırsız Google Gibi Getir Yapmak Zararlı Mı?

17 Mesajlar 2.547 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

websitetr websitetr WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 01.02.2016
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek WEB
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad M** S**
    • Mesajlar 295
    • Beğeniler 188 / 44
    • Ticaret 3, (%100)
    Merhaba arkadaşlar, Google gibi getir aracı ile anında index aldırabilmekteyiz. Peki bu Google gibi getir bir hata oluştu sorunu verdikten sonra çeşitli yöntemlerle bu sınırı arttırmak bir ceza almamıza neden olur mu?

wmaraci
    reklam

SENibrahim SENibrahim ibocum Kullanıcı
    • Üyelik 22.12.2017
    • Yaş/Cinsiyet 24 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Aydın
    • Ad Soyad İ** Ş**
    • Mesajlar 4598
    • Beğeniler 1727 / 1541
    • Ticaret 15, (%100)
    Bunun günlük limiti var. Yani sadece yazılarınızı index için yapıyorsanız bir problem olmaz fakat sürekli anasayfaya yapıyorsanız bu bir spam haline gelebilir.
    websitetr

kişi bu mesajı beğendi.

Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com

• Üyelik 01.02.2016
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek WEB
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad M** S**
    • Mesajlar 295
    • Beğeniler 188 / 44
    • Ticaret 3, (%100)

KomanBeğrek adlı üyeden alıntı

Bunun günlük limiti var. Yani sadece yazılarınızı index için yapıyorsanız bir problem olmaz fakat sürekli anasayfaya yapıyorsanız bu bir spam haline gelebilir.

Bu limiti aşıp sınırı bayağı arttırabiliyoruz, öyle yaparsak ceza alır mıyız?

Umutirhan Umutirhan Ares # Kullanıcı
    • Üyelik 07.03.2013
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Ögrenci
    • Konum Adana
    • Ad Soyad U** İ**
    • Mesajlar 1958
    • Beğeniler 139 / 206
    • Ticaret 3, (%100)
    Farklı bir hesap ile tekrar bu işlemi uygulayabiliyorsunuz ve ben şu ana kadar ceza alanı ne duydum ne gördüm. Ama (!) şahsi fikrim sitenin kendinin doğal yollarla index alması. Şahsen ben haftada 1 google gibi getir ve oluştur yaparım ama sadece sitenin anasayfasına. Ardından tüm bağlantıları seçerek indexlettirrim. Her konuya anında index aldırmanızın şöyle bir sıkıntı yaratacağını düşünmekteyim; örneğin bir konunuz doğal yollarla kendiliğinden index alırsa ilk sayfaya düşer ama google gibi getir yaparsak sistem bunu algılayamaz ve rastgele bir yere koyabilir (!) düşüncesindeyim. Bu şahsi fikrimdir, böyle olmayadabilir.
    websitetr

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    wmaraci

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
    • Üyelik 03.02.2017
    • Yaş/Cinsiyet 53 / E
    • Meslek Web Tasarım
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad D** K**
    • Mesajlar 4766
    • Beğeniler 3157 / 3156
    • Ticaret 12, (%100)
    Google gibi getir İndex amaçlı kullanılması tavsiye edilmez.

Masaüstü yerine mobil yapmak mesela tamamen amaca aykırı bir durum. İkisi farklı indexlerdir.
    websitetr

kişi bu mesajı beğendi.

bycaptan bycaptan WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 21.08.2013
    • Yaş/Cinsiyet 31 / E
    • Meslek Webmaster
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad M** T**
    • Mesajlar 224
    • Beğeniler 7 / 23
    • Ticaret 9, (%100)
    Google gibi getir anlamsız. Ben yazıyı paylaştıktan 4-5 saat sonra site: yaparak görebiliyorum indexlendiğini. boşuna alıştırmaya gerek yok.
    websitetr

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.02.2016
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek WEB
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad M** S**
    • Mesajlar 295
    • Beğeniler 188 / 44
    • Ticaret 3, (%100)

Umutİrhan adlı üyeden alıntı

Farklı bir hesap ile tekrar bu işlemi uygulayabiliyorsunuz ve ben şu ana kadar ceza alanı ne duydum ne gördüm. Ama (!) şahsi fikrim sitenin kendinin doğal yollarla index alması. Şahsen ben haftada 1 google gibi getir ve oluştur yaparım ama sadece sitenin anasayfasına. Ardından tüm bağlantıları seçerek indexlettirrim. Her konuya anında index aldırmanızın şöyle bir sıkıntı yaratacağını düşünmekteyim; örneğin bir konunuz doğal yollarla kendiliğinden index alırsa ilk sayfaya düşer ama google gibi getir yaparsak sistem bunu algılayamaz ve rastgele bir yere koyabilir (!) düşüncesindeyim. Bu şahsi fikrimdir, böyle olmayadabilir.

Hocam bende de siteden siteye göre değişiyor. Bazı sitelerde Google gibi getir yapınca doğrudan ilk 2-3 arasında yer alıyor, kendisi alınca ilk 50'ye giriyor... Bazen de tam tersi sizin dediğiniz gibi oluyor...

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
    • Üyelik 03.02.2017
    • Yaş/Cinsiyet 53 / E
    • Meslek Web Tasarım
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad D** K**
    • Mesajlar 4766
    • Beğeniler 3157 / 3156
    • Ticaret 12, (%100)
    ''doğrudan ilk 2-3 arasında yer alıyor'' sizin yanılmanıza sebep oluyor esasında. Çünkü asla kalıcı değil.

Size burada yer alabilirsin emek verirsen, ben sana bunu gösteriyorum demek istiyor aslında.
    websitetr

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.02.2016
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek WEB
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad M** S**
    • Mesajlar 295
    • Beğeniler 188 / 44
    • Ticaret 3, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Google gibi getir İndex amaçlı kullanılması tavsiye edilmez.

Masaüstü yerine mobil yapmak mesela tamamen amaca aykırı bir durum. İkisi farklı indexlerdir.

Hocam mesela bir konu anında gündem oluyor. News ile alakasız bir durum. Dolayısıyla index aldırmak gerekebiliyor...

bycaptan adlı üyeden alıntı

Google gibi getir anlamsız. Ben yazıyı paylaştıktan 4-5 saat sonra site: yaparak görebiliyorum indexlendiğini. boşuna alıştırmaya gerek yok.

Hocam o şekilde indeks alıp almadığını görebiliriz ama buradaki amaç yeni içeriği bir an önce Google'a eklemek...

• Üyelik 01.02.2016
    • Yaş/Cinsiyet 30 / E
    • Meslek WEB
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad M** S**
    • Mesajlar 295
    • Beğeniler 188 / 44
    • Ticaret 3, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

''doğrudan ilk 2-3 arasında yer alıyor'' sizin yanılmanıza sebep oluyor esasında. Çünkü asla kalıcı değil.

Size burada yer alabilirsin emek verirsen, ben sana bunu gösteriyorum demek istiyor aslında.

Hocam bazen dediğiniz gibi düşüyor 5-6. sıralara haklısınız ama her zaman değil... Kafadan bir oran vermek gerekirse düşüş yaşayanların oranı %50'dir...

wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al