cpolat adlı üyeden alıntı

hiç sıkılmayın şöyle düşünün Akbank,YapıKredi,Garanti Bankası bunların haricinde iyziCo,PayPal,vb tarzda kredi kartı ile çekim yapan firma veya çekime aracı olan kuruluşlar kendi komisyonlarını alırlar ve size de komisyondan kalan tutar yansıtılır. Bu saydığım firma ve kuruluşlar faturanın kesimi teslimat vb tarzı işlemlere karışmazlar çünkü amacları müşterinizin kredi kartı hesabından sizin hesabınıza aktarımını sağlamaktır.

örneği kendi anlaşmalı olduğum firmadan vermek istiyorum güzelbaskı firması dijital baskı hizmetleri veriyor sanal pos olarak da iyzico kullanıyor veya x bir sistem. sanal pos veyahut x sistemin amacı müşterinin kredi kartından çekim sağlamak bu kadar bunun da onayını size api yoluyla bildirir. ve apinin işlemi bitmiş olur.

Siz teslimat ve kargolama işlemini yaparsınız. Bu arada siz fatura keserken kdvSiz keseceksiniz buna bakın çok dikkat edin. bu önemli. kdv hesabı şöyle olur

Bir ürününüz var: 100 TL
KDV oranı : %18
Genel toplam : 118 TL'dir

yapılan işlem 100x18/100+100 = 118 TL

Bir ürününü var 250 TL
KDV oranı : %18
Genel Toplam : 295 TL
yapılan işlem : 250x18/100+250 = 295 TL

bu arada bakın tekrar hatırlatayım faturada kdvsiz kesersiniz en altta genelde kdv oranları olur sadece genel toplamda kdvli fiyat kargo bedeli gibi + miktarlar eklernir ve hesap ortaya çıkar.Umarım anlatabilmişimdir.
canerdgn


Anladım çok teşekkür ederim hocam.