osidosi

Ülkedeki TL miktarı Altın rezervine göre ayarlanır. Eğer fala TL piyasaya sürülürse karşılığı olmadığı için borsada sadece kağıt parçası olur.

Ülkede doların çıkması dolarları yastık altına atmakla ilgili değil.

Ülkedeki ekonomik sorunların başında. Dış devletler ile sürdürülen ilişkidir.

Türkiye'hazinede ki parayı (560 milyar dolar civarı) bina sektörüne gömdü. Türkiye konut anlamında 6 yıl ileride. Bu sebeple kısa vadede para getirecek olan sektör arz talep dengesizliği nedeni ile batma noktasına doğru ilerliyor.

Koskoca Türkiye Cumhuriyetinin 16 Milyar doları kaldı. Kasada para yok.

Dış borç 553 Milyar dolar.

Yap işlet devret ile yapılan projelerin tüm ödemeleri dolar ile yapılıyor. Verilen miktarda araç geçmediği için hazineden dolar çıkıyor vs vs.

Ellerimizde ki milli sermaye özelleştirildi. Özelleştirdikleri kurumlar yabancılara satıldı. TL kazanım dolar çıkışı yapıyorlar.

Her devlet ile kavga devam ediyor. Amerika'ya kafa tutmak şuan bu ülkenin haddi değil. Bu durum devam ederse bu ülke batacaktır. Ben kimseye boyun eyelim demiyorum ama iş işten geçmekte. Belkide geri dönülemez noktalara geldi.

Halk bank hackleniyor. Yasal olarak geri alınamayacak paraları geri aldık diyorlar ama ispatı nerededir. Ne kadar inandırıcıdır. Birileri halkbankasını boşalttı. Amerika Reza Zarrap davasından dolayı Halk bankasına yüklü miktarda para cezası kesecek. Bu yüzden mi yapıldı bilinmez ama işler çok kötü.