-de -da ayırmayı bilmeyen adam da laf sokmaya çalışıyor ya diyecek bir şey yok.

Öte yandan bir insanın birçok konuda bilgisi olabilir. Sadece bu bilgiler kulaktan dolma olmasın, araştırma ve bilgiye dayalı olsun. Mesela forumda 5 10 kişiyle sürekli iletişim ve bilgi akışı halindeyiz, bir şey alıyorum bir şey katıyorum bu şekilde döngü sağlıyorum.

Yine bir başka açıdan grafikten zerre anlamayan adamlar mesela tasarım ilanlarına hallederiz, yaparım ederim yazıyor. Adamın referansları paint terk mesela. Sonra dandirikten bir üniversite de okuyanlar, yazılım uzmanı oluyor, dandik bir forumun yöneticisi havalara giriyor falan bu aslında çapla ilgili bir konu.

Ben bir başkasına gelir sağlatacak birçok konu harici diğer tüm konularda bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Zaten benimle iletişimde olan kişiler bunları biliyordur. Boş bir ayım olur mesela tatil yerine ben bir hobi edinirim. Bu şekilde yıllardır bir ton farklı konuda bilgi edinmeyi öğrendim.

Ayırt edici nokta şu. Bu bilgilerin doğruluk oranı nedir?
Mesela bu forumda Lozan 2023'de bitecek yazısını beğenip sonra ahkam kesenler olmuştu. Cehalet öyle bir şey ki yenme şansınız yok. Görmezden geleceksiniz ve es geçeceksiniz.

Zaten bir kişi sözünün arkasında durmuyor, tabirinizle "Toz oluyorsa" o kişi bilgisinden şüphesi olan biridir. Ya da bilgisizdir. Geçen çalıntı logoyla konu açan bir arkadaş vardı mesela. Fark edilmesi üzerine rezil olup hesabı kapatıp gitmiş.