-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Develoading....
-
-
Ad Soyad
F** C**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhabalar, wordpress hakkında ufak sorularım olacak yardımcı olursanız sevinirim. :)
-Bu bölümdekilere ne deniyor? (ingilizcesi)
-Kendim böyle bir alan yapabilir miyim?
------------------------
-Aynı şekilde bu bölüme ne deniyor? (ingilizcesi, meta box diye duydum ama araştırdığım zaman farklı şeyler çıkıyor.)
-Kendim böyle bir alan yapabilir miyim?
Edit: Bunlara meta box deniyor. ve kendi meta box'unuzu yapmak için bu siteye bakabilirsiniz:
https://www.sitepoint.com/adding-custom-meta-boxes-to-wordpress/ 2 gündür aradığım şeyi sonunda bulup yaptım. Cevap veren/vermeyen herkese çok teşekkür ederim. :)
Sardığımla aradığım mutluluktu güya..
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ademoğlu
-
-
Ad Soyad
M** U**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
1. Sorunun cevabı üstteki arkadaşın dediği.
2. Sorunun cevabını bilmiyorum, içerik özellikleri kısmı falan olabilir.
3. Tüm sorularınızdaki -'lerin cevabı, evet wordpresste tüm herşeyi değiştirebilirsiniz, bunun için wordpress'e nasıl eklenti yapacağınızı öğrenmelisiniz. Wordpress eklenti yapma diye aratarak baya bir kaynak bulabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Develoading....
-
-
Ad Soyad
F** C**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
halitkara adlı üyeden alıntı
cevap 1 : WordPress Metin Editörü deniyor. TinyMCE Advanced . Gelişmiş Metin Editörünü inceleyebilirsin.
cevap 2 : wp kategori oluşturmak, resimli vs. bir sitede detaylı anlatılmış.
incelersiniz
Hocam teşekkür ederim ancak ben metin editörünün üst kısmını ve kategori değilde kategorilerin bulunduğu kutuların isimlerini sormuştum yani oraya kendime özel bir alan ekleyip işlem yaptırmam gerekiyor. Bunun hakkında araştırma yapmak içinde o alanlara ne dendiklerini öğrenmem gerekiyor :)
MertUslu adlı üyeden alıntı
1. Sorunun cevabı üstteki arkadaşın dediği.
2. Sorunun cevabını bilmiyorum, içerik özellikleri kısmı falan olabilir.
3. Tüm sorularınızdaki -'lerin cevabı, evet wordpresste tüm herşeyi değiştirebilirsiniz, bunun için wordpress'e nasıl eklenti yapacağınızı öğrenmelisiniz. Wordpress eklenti yapma diye aratarak baya bir kaynak bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam eklenti yapmayı araştırıyorum ama o kutuların isimlerini bilmediğim için detaylı araştıramıyorum.
İsim arayışı devam ediyor :)
Doruk
alea iacta est.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
WebApprantice
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Muhtemelen ‘xxx bar’ olarak geçiyordur İngilizce’de
WP panelin sağ üst kısımında ekran özellikleri gibi bir alan var, oradan ilgili bölümlerin görünürlüğünü ayarlayabiliyorsunuz. Türkçe isimlerini çevirerek belki birşeyler yakalayabilirsiniz
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Develoading....
-
-
Ad Soyad
F** C**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Doruk adlı üyeden alıntı
Muhtemelen ‘xxx
bar’ olarak geçiyordur İngilizce’de
WP panelin sağ üst kısımında ekran özellikleri gibi bir alan var, oradan ilgili bölümlerin görünürlüğünü ayarlayabiliyorsunuz. Türkçe isimlerini çevirerek belki birşeyler yakalayabilirsiniz
Hocam Türkçe isimleri çevirerek araştırdım ancak şöyle bir çıkmaza giriyorum; Şimdi diyelim kategorileri çevirdim = categories ama benim aradığım kategori, etiketler vs. değil. Benim aradığım şey sadece o kutudan bende yapmak istiyorum ama içerisine kendi alanlarımı koymak istiyorum input button vb. Yanıtınız için teşekkürler. :)
MasterKazanç adlı üyeden alıntı
merhaba, bahsettiğin birinci kısım toolbar'dır (araç çubuğu). Doğal olarak onlar da editör araçlarıdır. :)
Diğer pencereler ise içeriği düzenlemek ve yönetmek içindir.
ve evet bunları istediğin gibi düzenleyebilir veya kendine yeni araçlar veya pencereler oluşturabilirsin. Wordpress developer sayfalarına göz atmanı tavsiye ederim.
https://codex.wordpress.org/Developer_Documentation
Teşekkür ederim hocam bakacağım. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İçerik üreticisi
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu arada 2. bahsettiğin kategori, film bilgileri gibi alanlarına da evet meta box deniyor, doğrudur. Yani onlar ile ilgili araştırmalar ve düzenlemeler için bu tabiri kullanmalısın.
1 kişi bu mesajı beğendi.