lostyazilim
tr.link

Çok Bilmişler Sonra Ortadan Kaybolanlar

29 Mesajlar 6.094 Okunma
lstbozum
tr.link

Marstyson Marstyson WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1186
  • Beğeniler 491 / 321
  • Ticaret 1, (%100)

cooper adlı üyeden alıntı

Mesela bir tane çocuk var, çocuk diyorum çünkü henüz gelişmemiş gerçekten. Bir gün ösym'de full çekiyorum diyor, diğer gün instagram sayfası açtım 1 ayda 20k yaptım organik diyor. Sonra bir de forumu siyasi saçma sapan yalan konulara boğuyor. Sonra da hani instagram hesabı, hani ösym sonuç belgen diye soruyorsun ama cevap gelmiyor. Son zamanlarda çakma bilginler yüzünden forumdan soğudum.

Kim full çekmiş, tebrik edelim 😄
birsevda

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

birsevda birsevda Maraba Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Amele
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 2211
  • Beğeniler 753 / 754
  • Ticaret 18, (%100)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

-de -da ayırmayı bilmeyen adam da laf sokmaya çalışıyor ya diyecek bir şey yok.

Öte yandan bir insanın birçok konuda bilgisi olabilir. Sadece bu bilgiler kulaktan dolma olmasın, araştırma ve bilgiye dayalı olsun. Mesela forumda 5 10 kişiyle sürekli iletişim ve bilgi akışı halindeyiz, bir şey alıyorum bir şey katıyorum bu şekilde döngü sağlıyorum.

Yine bir başka açıdan grafikten zerre anlamayan adamlar mesela tasarım ilanlarına hallederiz, yaparım ederim yazıyor. Adamın referansları paint terk mesela. Sonra dandirikten bir üniversite de okuyanlar, yazılım uzmanı oluyor, dandik bir forumun yöneticisi havalara giriyor falan bu aslında çapla ilgili bir konu.

Ben bir başkasına gelir sağlatacak birçok konu harici diğer tüm konularda bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Zaten benimle iletişimde olan kişiler bunları biliyordur. Boş bir ayım olur mesela tatil yerine ben bir hobi edinirim. Bu şekilde yıllardır bir ton farklı konuda bilgi edinmeyi öğrendim.

Ayırt edici nokta şu. Bu bilgilerin doğruluk oranı nedir?
Mesela bu forumda Lozan 2023'de bitecek yazısını beğenip sonra ahkam kesenler olmuştu. Cehalet öyle bir şey ki yenme şansınız yok. Görmezden geleceksiniz ve es geçeceksiniz.

Zaten bir kişi sözünün arkasında durmuyor, tabirinizle "Toz oluyorsa" o kişi bilgisinden şüphesi olan biridir. Ya da bilgisizdir. Geçen çalıntı logoyla konu açan bir arkadaş vardı mesela. Fark edilmesi üzerine rezil olup hesabı kapatıp gitmiş.

Hocam güzel yerlere deginmissiniz. de da olayında bana ise yazım hatamdan dolayı affola ben bu yazıyı sokak ağzımla yazdım.

zizanet adlı üyeden alıntı

Konu zizanet tarafından (Bugün, 01:01 ) değiştirilmiştir.
Olmadı kendini imha edecektir.

Supersiniz hocam. :D :D :D

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

Bu konuyu ben açmayı düşünüyordum. Sunucu ile alakalı konu açılıyor adam girip yanlış bilgi veriyor yada ben yaparım diyor.

Profilinde SEO uzmanı, yaş 18 ve yeni üyelik kaydı...

Keşke herkes bildiği konuda yardımcı olmaya çalışsa ve ticaret yapmayan, ticaret konusu olmayanlar her işverenin konusuna yazmasa.

Gördüklerimden bir kaçı da sunucu ile alakalıydı sizi de birinde etiketlediğimi hatırlıyorum.

Siteni Ekle WeBDiZiN.Com

cooper cooper Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Müh. öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** F**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 225 / 254
  • Ticaret 5, (%100)

Marstyson adlı üyeden alıntı

Kim full çekmiş, tebrik edelim 😄

Üstelik her sene girip girip full çekip çıkıyormuş. Buna inanan üyecikler de vardı :) Tek sallamasyonu bu olsa keşke, her konuda atıp tutarak kendisini yalandan tatmin ediyor sadece. Cahil olup boş boş konuşmaktansa bilgi sahibi olduğun alanda gerektiğinde konuşmak en güzeli.
birsevda

kişi bu mesajı beğendi.

EmineT EmineT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / K
  • Meslek Devlet Memuru
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 196 / 210
  • Ticaret 2, (%100)
hkccrn bey bu saatte nöbet mi var :)
hkccrn

kişi bu mesajı beğendi.

Siber suçlarla alakalı yaşadığınız problemleri PM atabilirsiniz.
wmaraci
wmaraci

hkccrn hkccrn Nope Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Hakkari
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1526
  • Beğeniler 1318 / 738
  • Ticaret 35, (%100)

EmineT adlı üyeden alıntı

Belli ki varlığımız hala birilerini rahatsız ediyor. Neyse hkccrn bey sağolsun bana güzel bir yol gösterdi. Umuyorum ki forum yöneticilerimiz kendi aldıkları kararlara saygı gösteremeyen üyelere de haddini bildirir.

Boşverin hocam aynen devam. 😊 nöbet değil de us bolgesindeyiz haliyle uyku haram 😁
birsevda EmineT

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / K
  • Meslek Devlet Memuru
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 196 / 210
  • Ticaret 2, (%100)
Allah yar ve yardımcınız olsun.
hkccrn

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / K
  • Meslek Devlet Memuru
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 196 / 210
  • Ticaret 2, (%100)
Backlinkcigeldi bey siz nasılsınız? Bir aralar anlaşamadık ama karşılıklı saygı sayesinde kötü de olmadık. Saygısızlara güzel bir örneksiniz.

Marstyson Marstyson WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1186
  • Beğeniler 491 / 321
  • Ticaret 1, (%100)
Forum tam fitne dedikodu yuvası oldu 😔😄
hkccrn

kişi bu mesajı beğendi.

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)

EmineT adlı üyeden alıntı

Backlinkcigeldi bey siz nasılsınız? Bir aralar anlaşamadık ama karşılıklı saygı sayesinde kötü de olmadık. Saygısızlara güzel bir örneksiniz.

İyiyim teşekkürler, siz nasılsınız? :) herhangi bir konuda fikir birliği edinmek zorunda değiliz zaten fakat fikir birliğin de olmadığımız konularda dahi, seviyelice ve altı dolu argümanlar/karşıt argümanlar üreterek tartışmak gerekir.

Burada atıyorum, sen hiçbir şey bilmiyorsun deyip ya da bu yalan, o yalan, şu yalan deyip fakat doğrusu ne onu da belirtmeyen insanlar bazen beni sinirlendirebiliyor. Onun harici birçoğuna gülerek cevap yazıyorum. Onun, bunun, şunun doğruları olabilir fakat gerçek 1 tanedir. Bilgileri çeşitli kaynaklardan okuyup üzerine araştırma yaparak, akıl süzgeçinden geçirmek gerekir. Ben inanıyorum ki bana saldırgan davranan çoğu kişi ayda 1 kitabı bırakın yılda 1 2 kitap dahi okumuyordur. Sırf kendi görüşünüze uymuyor diye koca koca yalanlara gerçek muammelesi yapmak en basit tabiriyle "Cehalettir"

Bunları neden anlatıyorum. İster ondan, ister şundan, ister bundan olsun. Herhangi bir konuda karşıt argüman üretip, seviyeli bir tartışma yaratmak yerine, saldırgan davranıp, facebookta paylaşılan yazılar gibi saçma sapan sahte yazılara inanıp savunuyorsa, o kişi cahildir. Bu tür insanlarla muhattap olmak tamamen zaman israfıdır.

Bilgi dediğiniz olgu, doğuştan oluşmayan bir birikimdir. Okumak, araştırmak, dirsek çürütmek gerekir. Ben her konuda dikkat ederseniz şunu belirtiyorum, benimle şu şu şu konularda karşıt argüman üreterek tartışacak bir babayiğit yok mu? Genelde yok oluyor. Bu çok kötü bir durum. Neyi savunduğunuzu bilmeden bir şeyi savunmak, gözü bağlı ince bir ip üzerinde yürümek gibidir. Sen altında güvenilir bir taban var sanırsın, cehaletin ve yanlış bilgilerin verdiği özgüvenle güzel güzel yürürsün, sonra bir anda gözlerin açılır gerçekler gün yüzüne çıkar ve bir ipin üzerinde yürüdüğünü fark edersin. Ne ileri gidebilirsin ne geriye.

O yüzden mümkün olduğunca neyi savunduğunu bilen neyin üzerinde yürüdüğünü bilen, ayakları yere sağlam basan, bilgi birikimi olan ve araştıran sorgulayan insanlarla tartışmayı seviyorum.

Buradan sonra da konu sahibine ve genele yönelik bir şey yazacağım
Öncelikle gelecekte tek bir iş bilen insanın yeri yok. Misal bir avukat da olsan, yazılım veya girişimcilikle ilgili alakalı olmanız gerekecek. Tek bir işi hakkıyla yerine getirecek robotlar ve yapay zeka halihazırda yapılıyor zaten, sizin geleceğe tutunmanız ve genel kapsamda bir şeyler yaratmanız, üretmeniz için birçok konuda bilgi birikiminizin olması gerekiyor.

Donanımdan da anlamanız gerek, yazılımdan da, elektrik elektronikten de anlamanız gerek, girişimcilik ve aşamalarından da. Ha şimdiye kadar hep şöyle öğretildi " Bir tek şeyde en iyi ol" yıllardır süregelen bir yalandır bu. Bir insan hem edebiyatta hem matematikte çok iyi olabilir. Bu sizin neyi ne kadar çok istediğinize ve bunun için ne kadar efor sarf edip, neleri feda ettiğinize bağlı bir durum aslında. Kısaca kapasite meselesi.

Tabii bir tek kitap açmadan, gece uykusuz kalmadan ya da projeler geliştirip üretmeden her konuda bilgi sahibi olanlar yok mu? Var. Bunlar sahte bilgi sahibidir. Kulaktan dolma bilgileri ve efor gerektirmeyen ezberci öğrenme stillerini yer edinerek, bir konu hakkında o konuda öğrendiği şeyi taklit eder seviyeye geldiği an, ben uzmanım artık oldum diyor. Bu kişilerden olabildiğince uzak durun.

Bu şey gibi bir sınava hazırlanırsınız fakat hep örnek sorulardan ezber yapa yapa sayfadaki soruları çözersiniz, sınav günü gelir bir bakarsınız sizin çözdüklerinizle zerre alakası olmayan sorular gelmiştir. Bu aslında size farklı bir şey sorduklarından kaynaklanmıyor. Bu sizin o dersi yeterince özümsemeyip, iyi çalışmadığınızdan ezberci olduğunuzdan, ezberci sorular geleceğini düşünüyorsunuz. Sınav günü sorguya dayalı, gerçek bilgi gerektiren sorularla karşılaşıyorsunuz ve kalem oynatamıyorsunuz.

Bu çok basit bir örnekti. 20 gün kursa gidip o alanda uzmanım demek gibi bir şey bu.

Bu kişileri nasıl anlayabilirsiniz peki? Bilgi, donanım sahibiyseniz anlayabilirsiniz. Mesela psikoloji ve insan davranışlarının analizleri çok sevdiğim bir alandır. Bir insanın zihnini davranışlarından okumak mümkün, bunun bir ilerisi bir insanın zihnini cümlelerinden bile okumak mümkün.

Neyse çok uzun oldu, ülkemizde hafif ün sahibi olan kişilerin hemen kitap yazıp kağıt israfı yapması gibi, birçok kişi de ben hemen oldum deyip bilmediği işlerde uzman gibi davranmaya çalışıyor.

Bir bilgin bir cahili anlayabilir lakin bir cahil bir bilgini anlayamaz. İpin ucu da burada kopuyor zaten. Her şey yine sizde bitiyor yani.

Forumda şimdiye kadar 10 15 **************yı bildirip, yer yer yöneticileri xxxxxxx üye konusunda uyarıp banlanmalarını sağladım. Kimisi kadın kılığında foruma girmişti, kimi şizofrenik bir vakaydı multi hesapları vardı her birinde farklı meslek uzmanıydı ve buna gerçekten inanıyordu, kimi seri ************** ağına sahipti, EA GAMES'e oyun satıyorum diyordu :) mesela o kişiyle foruma üye olur olmaz tartışmıştım, sorguya çektiğimi anlamış olsa gerek paniklemişti sonra banlandı zaten.
birsevda ASametYildirim EmineT

kişi bu mesajı beğendi.

ihsanKESKiN ihsanKESKiN #Wordpress Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek IT Manager
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad I** K**
  • Mesajlar 550
  • Beğeniler 141 / 196
  • Ticaret 15, (%100)
Backlinkcigeldi Twitter con snow'u biliyomusun ?

Bak yemin ederim senden şüpheleniyorum artık.

Bilgisel diye bir kategori açtıralım mı yönetime.? :)

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al