Yapacağın son şey olabilir 125 bin lirayla tarım ve hayvancılık yapmak. Tarım ve hayvancılık yapan bir aileden geliyorum, vaziyet hiç iyi değil. Yumurta üreticiliği işi de sanılan kadar basit değil. Tavuk çabuk hastalanan bir hayvan ve sıcak ortam seviyor. Sıcak ortamda da bakteriler ürüyor. Tavukları besleyeceğin alanı devamlı ilaçlaman gerek. 1 tavuğun hastalanması bir sürü tavuğun hastalanması demek. Kuluçka makineleri de pahalı. Özetle tarım ve hayvancılıktan uzak dur.

Aracılık yapılabilir ancak pastadan pay alabilmek önemli. Ufak bir kamyon/pikapla pay alma ihtimaliniz de çok düşük. Tüccar çiftçiyle anlaşıyor, çiftçi yazın ektiği mahsulü tüccara veriyor. Kış geçerken çiftçi tüccara borçlanıyor, ertesi sezon çiftçi malı tüccara dikiyor ve bırak para kazanmayı borcunu kapatabilmek için cepten mahsul yetiştirip tüccarın belirlediği fiyata satıyor. Son dönemlerde tüccarlar icarla tarla alıp kendileri ekip kendileri biçiyorlar hizmetkar tutup. Özetle tarım alanında aracılık yapmak tarım ve hayvancılık yapmaktan daha beter.

Eğer şuan mevcut bir işin varsa yani okul dışında çalışıp kendine yetebiliyorsan elindeki paraya/mülke sahip çık. Piyasa bu denli dalgalı ve sertken bu riske girmeye değmez. İllaki iş kuracağım diyorsan elindeki parayı elektronik ortamda değerlendir. İnternet/sosyal medya alanında elindeki parayla güzel projeler çıkabilir iyi bi ar-ge ile.