Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Bu drone'u diğerlerinden ayıran en önemli özellik, plastik parçalarının ve plastik parçaları üreten 3D yazıcının bu öğrenciler tarafından üretilmiş olması diyor.3D yazıcıdan plastik parça üretmenin övülecek başarı sayılacak bir yanı yok. Içindeki aksanlar muhtemelen hazır. 1 saat havada kalmasını da pek olası görmüyorum.
Haber değeri olduğunu da düşünmüyorum. Gerekli parçalara sahip her insan bu tür bir drone yapabilir. İnternet derya deniz :) dünyanın en iyi üniversitelerinin ders videolarına dahi ulasabiliyorsunuz.
Dünya tonlarca yük taşıyan dronelar yapıyor. Bu tür başarısız taklitler zaman kaybından öte bir şey değildir. Oğrencilere yenilikçi olmayı öğretmek gerek. 100 şeyi taklit edeceklerine 1 yeni şey üretsinler. Ama tamamen kendileri üretsinler! Emin olsun herkes üretilen 1 yeni şey 100 taklite bedeldir.
Çok haklısınız fakat ben emeklemeden koşulamayacağı düşüncesindeyim. Sonuçta böyle küçük çalışmalar yapmadan 227 kilo yük taşıyabilen drone' u yapmak zor olurdu.
Tabi 3D yazıcı ile parça üretmek veya birkaç aparatı değiştirip yeni bir şeymiş gibi tanıtmak biraz saçma olmuş ama en azından bir yerden başlamışlar. Böyle ufak çalışmalar bile beni umutlandırıyor.
Board'ını mı geliştirmişler, motorunu mu, yazılımını mı, kanadınının tenekesini mi?
Büyük ihtimalle normal bir drone' nun pervanelerini ve motorunu daha iyisiyle değiştirmiş ve yük taşıyabilmesi için birkaç ekleme yapmışlardır. Sonuçta yeni bir motor üretmek imkansız değil ama günümüzde verilen eğitimle ve imkanlarla bayâ bir zor.