Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Bu drone'u diğerlerinden ayıran en önemli özellik, plastik parçalarının ve plastik parçaları üreten 3D yazıcının bu öğrenciler tarafından üretilmiş olması diyor.

3D yazıcıdan plastik parça üretmenin övülecek başarı sayılacak bir yanı yok. Içindeki aksanlar muhtemelen hazır. 1 saat havada kalmasını da pek olası görmüyorum.

Haber değeri olduğunu da düşünmüyorum. Gerekli parçalara sahip her insan bu tür bir drone yapabilir. İnternet derya deniz :) dünyanın en iyi üniversitelerinin ders videolarına dahi ulasabiliyorsunuz.

Dünya tonlarca yük taşıyan dronelar yapıyor. Bu tür başarısız taklitler zaman kaybından öte bir şey değildir. Oğrencilere yenilikçi olmayı öğretmek gerek. 100 şeyi taklit edeceklerine 1 yeni şey üretsinler. Ama tamamen kendileri üretsinler! Emin olsun herkes üretilen 1 yeni şey 100 taklite bedeldir.



Hocam size parçaları temin edeyim lütfen yapın.

Dediğiniz doğru yenilkci ve inovatif olmak gerek ama bir şeyi tasarlamak içinde doğasını işleyişini anlamak gerek. Drone dediğimizin mekaniği belli demi bu yeni bir icat değil haklısınız

Fakat taklitcilik olarak nitelendirdiğiniz şeyi onlarca yıllırdır her Araba markasıda yapıyor. Otomobil fuarları "sanayi casusu" ile kaynıyor.

Demem o ki şevk kırmadan, heves bozmadan yönlendirmek gerek. Yoksa "Aman yük taşıyan drone yapmışlar, buda başarı mı?" derseniz bugün yükü taşıtan o öğrenciler yarın (ki buda yapıldı) mayın temizleyen dronu vs geliştirmez geliştiremez.