MasterKazanç adlı üyeden alıntı

Tabi ki bu tür yöntemler sitede kalma süresini arttırır. Fakat asıl amaç kullanıcıya görmek istediğini verebilmektir. Kullanıcı memnuniyeti arttığında da kalma süresi gibi etkenler göz önünde bulundurulup doğal olarak siteniz SEO açısından da artı puan alacaktır.

Bunun dışında siteniz google tarafından anlaşılabilir olmalı. Yani içerikler SEO uyumlu olarak hazırlanmalı. SEO kesinlikle %70 site içinde bitiyor diyebilirim.


Çok değerli bir cümle kullandınız yorumunuzda "asıl amaç kullanıcıya görmek istediğini verebilmektir."

Bence günümüzde en büyük sorunumuz bu. Şu örnekle açıklamaya çalışayım:

* Bir kişi evine pizza sipariş etmek istiyorsa girdiği sitede pizzanın tarihçesini veya nasıl yapıldığını görmek istemez. Onu ilgilendiren menüler, çeşitler ve teslimat süresi gibi ögelerdir.

Şimdi eleştirileceğim belki ama şuanda özgün değil faydalı içerikler kazanıyor! Biraz önceki örnekte belki en kaliteli ve en özgün pizza hazırlanış yazısını yazmış olabilirsiniz ama o an kullanıcı için faydalı değildi.

Ve Google sandığınız kadar kopya içeriğe karşı değil. Sadece birebir olduğu gibi kullanmaya karşı ki bu da aslında etik değil. Being in imzasıyla yorumumu bitireyim: Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır. :)