UX SEO Konusunda 3 yıldır çalışıyorum. Yurt dışında bu konu Türkiye'de olduğundan çok daha ileri bir konumda. Çünkü insanlar UX SEO Nedir bunu anladı.

Google arama motoru bir algoritmaya sahip olsa da, bir internet sitesini yükselten değerler kullanıcı memnuniyetine dayalıdır. Pek çoğunuzun uzun uzun SEO Değerlerine bakıp, backlinklerini inceleyip bir türlü neden birinci sırada olduğuna anlam veremediği internet siteleri olmuştur. İşte bu internet siteleri içerde kalınma, sayfa gezme ve tekrar ziyaret edilme gibi konularda olan başarıları ile Google algoritmasının önündedir.

Basit mantıkla Google algoritması şöyle çalışır.

Şunu kontrol et, bunu kontrol et, kelime yüzdesini kontrol et.......... Hepsi kötü...... Ama kullanıcı sitede kalıyor, sayfa geziyor, yavaş açılsa da terk etmiyor.... O zaman ana kurala döner ve derki Kullanıcı tercihleri bizim ölçüm hedefimizdir ve alır kafaya siteyi...

Google algoritması üniversiteye giriş sınavı gibidir. UX SEO ise burslu üniversite okumak gibi. Peşinizden koşar sizi kullanıcıya göstermek ister. Çünkü Google için başarı doğru siteyi, yani son kullanıcın mutu olduğu siteyi bulabilmektir.

UX SEO Konusunda biraz daha bilinçlenince insanların SEO Uzmanı değil UX SEO Uzmanı arayacağına eminim...